
İşte kışın en çok tüketilmesi gereken yiyecek ve içecekler
Kış aylarında en çok tüketilmesi gereken yiyecek ve içecekler belli oldu.
Soğuk kış aylarında sağlıklı kalabilmek için hangi yiyecek ve içecekleri tüketmek gerekir? Uzman görüşleri ile kışın sağlıklı kalmanın sırrı ortaya çıktı.
Kış aylarında A ve C vitamini açısından zengin sebze ve meyvelerin tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirmek için kritik öneme sahip olduğu belirtiliyor.
SEBZE VE MEYVELER
Yeniçağ'daki habere göre Diyetisyen Derya Fidan şöyle söylüyor:
"Havuç, kabak, brokoli, karnabahar ve brüksel lahanası gibi sebzeler ile portakal ve mandalina gibi meyveler, vücudun ihtiyacı olan vitaminleri sağlar"
BİTKİ ÇAYLARI
Kış aylarında bağışıklık sistemini desteklemek için bitki çayları tüketmek faydalı olduğu vurgulandı.
Kuşburnu çayının yüksek C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirdiği bildirildi. Ayrıca, ıhlamur ve adaçayı gibi bitki çayları da hastalıklara karşı koruma sağladığı vurgulandı.
ZERDEÇAL VE BAHARAT TÜKETİMİ
Zerdeçal, içerdiği curcumin maddesi sayesinde anti-inflamatuar özellikler taşır ve bağışıklık sistemini desteklemesiyle biliniyor. Zencefil ve sarımsak gibi diğer baharatlar da vücut direncini artırdığının altı çizildi.
BOL PROTEİNLİ BESİNLER
Protein açısından zengin besinler, kas kütlesini korumak ve bağışıklık sistemini desteklemek için gerekli olduğunun altı çizildi. Yoğurt, kefir ve turşu gibi probiyotikler ise bağırsak sağlığını koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği ifade edildi.