Kahvenin içine hindistan cevizi yağı ekleyip için! Etkisi muhteşem olacak

Kahvenin içine hindistan cevizi yağı ekleyip için! Etkisi muhteşem olacak

Türk kahvesi özellikle kilo vermek isteyenler ve diyet yapanlar için açlık hissini bastırıyor ve kalori alımını engelleyerek metabolizmayı hızlandırıyor. Türk kahvesinin içine eklediğini hindistan cevizi yağı ise inanılmaz fayda sağlıyor.

İçerisinde belirli oranla kafein, antioksidan ve niasin içeren Türk kahvesi Tip 2DM, Parkinson gibi birçok hastalığın önlenmesinde yardımcı olabilmektedir. Vücuttaki toksinlerin de atılmasını sağlayabilmektedir.

Yapılan araştırmalara göre dünyada günlük kahve tüketimi son yıllarda yaklaşık 2,5 milyar bardağa ulaşmış durumda. Ülkemiz de kahve tutkusunda dünyadan geride kalmıyor. Öyle ki sadece son 5 yılda Türkiye’nin kahve tüketimi yüzde 15 oranında arttı ve yıllık 80 milyon kiloya ulaştı. Bunun önemli bir kısmını ise bol köpüğü ve mis gibi kokusuyla Türk kahvesi oluşturuyor.

Tüm dünyada kahve sevenlerin yeni tutkusuna dönüşen yağlı kahve trendi, artık Türk kahvesi için de geçerli. Yanlış duymadınız; bu Türk kahvesinin içine yağ ekleniyor ve öyle tüketiliyor. Hazırlaması oldukça kolay; elde edilen faydalar ise saymakla bitmiyor.

Son yıllarda kahvenin içine eklenebilecek sağlıklı alternatifler popüler hale gelmiştir.

KAHVENİN İÇİNE HİNDİSTANCEVİZİ YAĞI EKLEMENİN FAYDALARI

Bunlardan biri olan Hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ asidi içermekte, tokluk hissi veren leptin hormonun salgılanmasını desteklenmektedir.


Özellikle açlık hissinin en fazla hissedildiği ikindi saatlerinde (15:00-16:30) ara öğünde 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı eklenmiş kahve güzel bir seçenek olabilir. Fakat Hindistan cevizi yağının %90'ının doymuş yağ içerdiği unutulmamalı ve tüketimi 1-2 tk geçmemelidir.


Kahvenin içine baharatlarda eklenebilir. Bunlar tarçın, muskat rendesi ve kakuledir. Tarçın özellikle ağıza tortusu gelmemesi için kabuk tarçın hem güzel bir aroma katmakta hem de kan şekerini dengelemektedir. Bir diğer baharat olan kakuleyi kahveyi kaynatırken içerisine 2-3 adet ilave etmek kafeinin etkilerini hafifletmektedir.

Diğer baharat olan muskat rendesi Türk kahvesinde kaynama esnasında cezveye maximum 1 çay kaşığı olarak ilave edildiğinde farklı güzel bir tat oluşmaktadır.