Kararan çaydanlıkları bir kaç saniyede ışıl ışıl yapabilirsiniz

Kararan çaydanlıkları bir kaç saniyede ışıl ışıl yapabilirsiniz

Çaydanlıklar gün içerisinde sık sık kullanılıyor. Bu nedenle kararmalar meydana gelebiliyor. Kararan çaydanlıkları parlatmak ise çok kolay. İşte size kararan çaydanlıkları parlatmak için bir kaç farklı yöntem.

Kahvaltıda ve günün hemen hemen her saatinde tüketilen çay sofraların vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu nedenle sürekli kaynayan çaydanlıklarda zamanla kararma ve parlaklıklarını yitirme sorunu çok sık karşılaşılan bir durumdur.

 Peki karamış çaydanlık nasıl temizlenir? Çaydanlıklar nasıl parlatılır? Dibi yanmış çaydanlık nasıl temizlenir? 

ÇAYDANLIK NASIL PARLATILIR?

Çaydanlığın dışı için, 1 çay kaşığı tuz ve 1 bardak sirke karışımının tamamen eridikten sonra çaydanlık dışının bu karışımla bulaşık süngeri ya da temizleme beziyle ovalayarak temizleyin.

İçi yanmış çaydanlık için de elma kabuğu, limon tuzu malzemeleri kullanılmaktadır. Elma kabuklarının çaydanlığın içine konularak su eklenmesi ve 10-15 dakika kaynatılması çaydanlıklarınızı ilk günkü gibi yapacaktır.

Limon Tuzu ile Parlatma

Çaydanlığa limon tuzu 1 yemek kaşığı ekleyin ve üzerine su ile karıştırılıp, kaynatın.

Kaya Tuzu ve Sirkeyle Parlatma

Kaynar suyun içinde eritilen 1 yemek kaşığı kaya tuzu karışımına 1 çay bardağı sirke de ilave edin ve bu karışımla çaydanlığın içi, dışı güzelce ovalayıp durulayın.

Sirke ve Karbonat ile Parlatma

1 çay kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı karbonat karışımı çaydanlığın içindeki suya ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonrasında bol su ile durulayın.

Poşet ile Çaydanlık Parlatma

Çeliğin parlamasına yardımcı olan temizleyici özelliğine sahip ürünün sürülmesi ve bu ürünün poşet ile ovulması çaydanlığın parlamasını sağlayacaktır. Bu ürünler, diş macunu veya mutfak temizliğinde kullanılan krem formundaki temizleyiciler grubunda yer alıyor.