Karpuz alırken mutlaka bu işarete bakın!

Karpuz alırken mutlaka bu işarete bakın!

Kıpkırmızı ve tatlı bir karpuz almak için bazı püf noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Karpuzun kelek çıkmaması için yalnızca vurup sesini dinlemek bazen yeterli olmuyor. İşte iyi karpuz seçmenin tüyosu...

SARI NOKTAYI BULUN

Bu işarete "tarla noktası" da denir ve karpuzun büyürken nerede durduğunu gösterir. Nokta beyazsa, karpuz olgunlaşmamıştır. Koyu sarı ise, fazla olgunlaşmış olabilir.

ŞEKLİNİN DÜZGÜN OLMASINA DİKKAT

Ulusal Karpuz Tanıtım Kurulu'na göre ister yuvarlak ister oval bir karpuz topluyor olun, simetrik olmasını ve büyük yarıklar, çürükler ve yumuşak noktalar içermemesini istersiniz.

KABUK DOKUSUNU KONTROL EDİN

Rengi koyu ve parlaklığı donuk olan karpuzu tercih edin. Parlak bir doku, karpuzun henüz olgunlaşmadığını gösterir.

KARPUZ HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

İlk yabani karpuzlar Afrika'nın güneyinde keşfedildi.

Bazı karpuz çeşitleri 90 kg ağırlığa ulaşabiliyor.

Dünya üzerinde 1200'den fazla karpuz çeşidi bulunuyor.

Guinness Rekorlar Kitabı'na giren en ağır karpuz 159 kg ağırlığında.

90'dan fazla ülkede karpuz yetiştiriliyor.

Karpuzun % 92'si su, % 6'sı şeker.