Karpuz ne zaman yenilmeli? Karpuzun o kısmından uzak durun!

Karpuz ne zaman yenilmeli? Karpuzun o kısmından uzak durun!

Yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan karpuzun tüketimi konusunda bilmeniz gereken 5 altın madde ortaya çıktı.

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi karpuz, vücudun sıvı ihtiyacını karşılamakta bire bir. Vücuda muhteşem faydalar da sağlayan karpuzun çekirdeğiyle ilgili uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.

zmo1-2.jpg

Karpuzun neredeyse tamamı sudan oluşmaktadır ve bu özelliğiyle vücuda önemli bir sıvı desteği sağlar.

Ayrıca karpuz, içerdiği vitamin ve minerallerle de vücuda birçok fayda sağlar. C vitamini, A vitamini, likopen ve potasyum gibi önemli besin maddelerini içerir. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir, göz sağlığını korur, cilt sağlığını destekler ve kasların fonksiyonunu düzenler.

karpuz-4-11zon-209.webp

Ancak, karpuz tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bulunmaktadır:

KARPUZ YEMEDEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKEN 5 KURAL 

• Ara öğünü tercih ederseniz karpuzu yemeklerden en erken 2 saat sonra tüketin. Bu hem kan şekerinin dengeli seyretmesini, hem de sindirim sistemine aşırı yüklenmeyi engelliyor.

• Yemekle berber tüketecekseniz o öğünde ekmeği azaltın. Çünkü her 2 besin de karbonhidrat grubuna girdiği için aynı öğünde tüketilmeleri yemeğin karbonhidrat yükünü arttırıyor, bunun sonucunda da kilo kontrolünü güçleştiriyor.

bd66fng6s0arcrv8gfpwea.webp

• Karpuz fazla olgunlaştıkça orta kısımlarında bozulmalar ve çürümeler başlıyor. Kesildiğinde kötü koku veya ekşi bir tat hissederseniz asla yemeyin.

• Su içeriği yüksek, asit seviyesi düşük olduğu için kolay bozulan bir meyve. Bu nedenle kestikten sonra buzdolabında 3 günden fazla saklamayın.

8zrdrdwpte2lax7uviq0kq.webp

• Karpuzun çekirdeği sindirilemediği için fazla tüketmemenizde fayda var, çekirdeğinin kabuklarını çıkartıp yiyebilirsiniz.