Karpuzu buzdolabında saklamak çok büyük hataymış! Öldürüyor...

Karpuzu buzdolabında saklamak çok büyük hataymış! Öldürüyor...

Kavurucu sıcaklarda ferahlatan karpuzun buzdolabında saklanmaması konusunda bazı uzmanlar uyarıyor.

Karpuz, yapısından dolayı iri meyve olduğundan tek seferde tüketmek mümkün olmuyor. Bu yüzden birçoğumuz, kestiğimiz karpuzun bir kısmını streç film veya poşetle buzdolabına koyuyoruz.

iy.webp

KARPUZUN FAYDALARINI ÖLDÜRÜYOR

Özellikle sıcak havalarda karpuzun bozulmasını önleyen bu alışkanlık, karpuzun faydalarını öldürüyor. Yapılan araştırmalar, oda sıcaklığında bekletilen karpuzların buzdolabında muhafaza edilenlere göre daha fazla antioksidan içerdiğini ortaya koydu.

Dalından koparıldıktan sonra olgunlaşma süreci devam eden karpuz, bu süreçte antioksidanlarını da geliştirir. Fakat aniden soğuk bir ortama konulduğu zaman bu gelişim süreci kısalıyor.

Bu yüzden eğer kalabalık bir kitle olarak karpuz tüketmeyecekseniz olabildiğince küçük boyutlarda ve tek tüketimlik karpuzlar tercih etmeniz en mantıklı ve sağlıklı tercih olacaktır.