
Keten tohumunu kahvenize 1 kaşık atıp içerseniz...
Kahve, günümüzde en sık tüketilen faydalı içeceklerden biridir. Günümüzde bazı kişiler kahvenin faydalarını artırmak ve daha farklı faydalar elde etmek için, kahveye birtakım besinler ekler. İşte o tohum ve faydaları...
Kahve, günün her saatinde severek içilen içeceklerin başında geliyor. Doğru zamanda ve doğru miktarda tüketilen kahve, sağlığımıza bir dizi yarar sağlıyor. Öyle ki kahvenin her geçen gün farklı faydaları, araştırmalarla kanıtlanıyor.
Ancak günümüzde kahvenin etkilerini artırmak ve farklı faydalar sağlamak için, kahvenin içine tarçın, limon, tereyağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi besinler ekleniyor. Fakat kahveye eklenen bu tohum, bir beslenme uzmanının tavsiyesi olarak karşımıza çıkıyor.
Beslenme uzmanı Aitor Sanchez, kahveye eklenen bu tohumun faydalarını onaylıyor. Kahveye eklenen keten tohumu, kulağa ilginç gelse de sağlık üzerinde bir dizi olumlu faydaya sahiptir. Kahveye eklenen keten tohumları sağlığınız için harikalar yaratıyor.
Bu minik tohumlar, etkileyici antioksidan ve iltihap önleyici özellikleriyle biliniyor ve çeşitli ek sağlık avantajları taşıyor. Keten tohumu ayrıca yüksek lif içeriği ve omega-3, kalsiyum, magnezyum, demir, biotin ve fosfor gibi çeşitli temel besinleri içeriyor.
Uzman, keten tohumunun kan şekeri ve kolesterol seviyelerini yönetmede özellikle değerli olduğunu ve besleyici bir sabah desteği için harika bir seçim olduğunu belirtiyor. Ayrıca oksidatif stresi azaltma yeteneklerini de vurguladı.
Tüm bunlar da böbrek hastalıkları ve meme ve prostat kanseri gibi çeşitli kanserler gibi belirli sağlık koşullarına karşı koruma sağladığı anlamına gelir. Ancak bu sağlık karışımına fayda sağlayan tek şey keten tohumları değildir.
Kahve ayrıca antioksidan ve metabolik faydalarıyla da bilinir Hatta yapılan bazı araştırmalar orta düzeyde tüketiminin, kalp hastalığı ve Alzheimer ve Parkinson gibi rahatsızlıkların riskini azaltabileceğini öne sürüyor.
Kahve ve keten tohumlarının sağlık açısından faydaları, sabah içtiğiniz kahvenin besin değerini artırmak için birbirini tamamlayabilir. Bütün keten tohumları kahvede çözünmez, bu yüzden çoğu uzman keten tohumlarını içeceğinize eklemeden önce toz haline getirmenizi veya öğütmelisiniz.