
Kışın hasta olmak istemeyenlerin yemesi gereken 4 besin!
Soğuk kış aylarında hasta olmak istemeyenler için uzmanalar bu 4 besini şiddetle tavsiye ediyor.
Bazı besinlerin tüketimi, kararında olduğunda insan sağlığı için son derece faydalıdır. Özellikle havaların soğuması ve hastalıkların artmaya başlamasıyla birçok kişi beslenme konusunda çeşitli tavsiyelere bakıyor. Peki, kışın hasta olmamak için nasıl beslenmeliyiz?
D vitaminin en büyük kaynağı güneş ışığı fakat zaman zaman yeterli bu vitamini yeterli alamadığımız için hastalıklara karşı dirençsiz hale gelebiliyoruz. İşte kışın hasta olmamak için mutlaka yenmesi gerekenler…
BUNU YİYENLERE HASTALIK UĞRAMIYOR
TAHILLAR
Tüketime hazır zenginleştirilmiş tahıl, genellikle porsiyon başına 40 IU D vitamini sağlar. Güçlendirilmiş tahıl, besin açısından zengin, yüksek lifli bir yemek için sağlam bir temel.
MANTAR
Mantarlar yüksek miktarda D vitamini sağlamasa da, insanlar gibi onlar da UV ışığına maruz kaldıklarında ergosterol olarak bilinen bir bileşiğin yardımıyla D vitamini üretebiliyorlar. Kışın hasta olamamak için mutlaka yenmeli.
YUMURTA
Balık, D vitamininin tek kaynağı değil. Bütün yumurtalar, harika besleyici bir gıda olmasının yanı sıra başka bir iyi kaynak.
Yumurtadaki proteinin büyük kısmı beyazında, yağ, vitamin ve mineraller ise çoğunlukla sarısında bulunuyor. Büyük bir yumurtanın sarısı 3 D vitamini veya günlük ihtiyacınızın %5'ini içerir. Yumurta sarısının D vitamini seviyesini birkaç faktör etkiler. Tavuğun güneşe maruz kalması, tavuk yeminin D vitamini içeriği ve sıvı yumurta sarısının UV ışığına maruz bırakılması yumurtadaki D vitaminini artıracak.
SOMON
Beslenmenize protein eklemek istiyorsanız somon harika bir seçenek olmasının yanı sıra güneş ışığı vitamini açısından da zengin. USDA'ya göre, 1 porsiyon pişmiş somon balığı yaklaşık 570 IU D vitamini içeriyor.