Kısır yaparken içine mutlaka 1 çorba kaşığı ekleyin - Lezzetini tam 5'ye katlıyormuş

Kısır yaparken içine mutlaka 1 çorba kaşığı ekleyin - Lezzetini tam 5'ye katlıyormuş

Elma sirkesinin bir mucizesi daha... Kısır yaparken 1 çorba kaşığı eklenen elma sirkesi, kısırın çok daha lezzetli olmasını sağlıyormuş. İşte çok farklı kısır tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kısır, özellikle beş çaylarının vazgeçilmez atıştırmalıkları arasında yer alıyor. Hanımların en çok sevdiği yiyeceklerin başında gelen kısır, misafir günlerinin de vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.

Kısır, pratik bir şekilde hazırlanabilen ve neredeyse herkesin gönlünde taht kurmuş olan bir salatadır. Ancak, tarifin pratik olması herkesin lezzetli kısır yapabileceği anlamına gelmiyor. İşte burada püf noktaları devreye giriyor.

maxresdefault-002.jpg

Lezzetli ve ölçüsü şaşmayan kısır yapmanın püf noktaları arasında, doğru malzemelerin kullanımı ve doğru ölçülerin kullanımı yer alıyor. Kısırın içine eklenen elma sirkesi de kısırın daha lezzetli olmasını sağlayan bir diğer önemli püf noktasıdır.

Kısır yaparken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta da bulgurun yoğrulmasıdır. Bulgurun şişmesini önlemek için ellerin ıslatılarak yoğrulması gerekiyor. Ayrıca, ince doğranmış maydanoz, nane ve taze soğanın doğru oranda kullanılması da kısırın lezzetini arttıracaktır.

maxresdefault.jpg

İşte size lezzetli bir kısır tarifi:

Malzemeler:


- 6 çay bardağı köftelik bulgur
- 4 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bağ taze nane
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ taze soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi

Yapılışı:

maxresdefault-001.jpg
Bulguru yoğurmak üzere bir kabın içerisine koyun. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyin. Ellerinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın. Bulgur iyice yenecek kıvama gelince, nar ekşisi ekleyin ve iyice karıştırın. Ardından zeytinyağı da ekleyin ve ince doğranmış maydanoz, nane ve taze soğanları ekleyip karıştırın. Yanında marul ile servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler