
Muz kararmasını durduran yöntem! Muz 1 ay boyunca bozulmadan nasıl saklanır?
Muzların kararmasını önleme yolu! Birçok kişi tarafından bilinmeyen işte o yöntemler...
Muzlar, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır ve birçok kişi tarafından sevilen bir meyvedir. Ancak, muzların kararması, tazeliğini kaybetmesi ve lezzetinin bozulması, birçok kişi için sorun olabilir. Bu nedenle, muzların kararmasını önlemek için bazı yöntemler bulunmaktadır. İşte muzların kararmasını önleyen 5 yöntem:
1. Muzları serin bir yerde saklayın
Muzlar, sıcaklığa ve nem oranına karşı oldukça hassastır. Bu nedenle, muzları serin ve kuru bir yerde saklamak, kararmalarını önlemek için en iyi yollardan biridir. Muzları buzdolabında saklamak, kararmalarını önlemek için etkili bir yöntemdir.
2. Limon suyu kullanın
Muzların kararmasını önlemek için limon suyu kullanabilirsiniz. Limon suyu, muzların üzerindeki enzimlerin etkisini azaltır ve böylece kararmalarını önler. Muzları dilimledikten sonra hemen limon suyuyla ovun ve böylece kararmalarını önleyin.
3. Plastik wrap kullanın
Muzları plastik wrap ile sararak, havayla temasını azaltabilirsiniz. Bu da muzların kararmasını önlemek için etkili bir yöntemdir. Muzları dilimledikten sonra plastik wrap ile sarın ve buzdolabında saklayın.
4. Muzları hava geçirmez kaplarda saklayın
Muzları hava geçirmez kaplarda saklamak, muzların kararmasını önlemek için etkili bir yöntemdir. Hava geçirmez kaplar, muzların havayla temasını azaltır ve böylece kararmalarını önler.
5. Muzları dondurun
Muzları dondurarak, tazeliğini koruyabilir ve kararmalarını önleyebilirsiniz. Muzları dilimleyin ve dondurucuda saklayın. Dondurulmuş muzları istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
KARARMIŞ MUZDAN KEK TARİFİ
Tarifsiteniz.com'da yer alan tarife göre; Muzlu kek, kararmış muzu değerlendirebileceğiniz için en iyi seçenek. Üstelik keke masumiyet katıyor! Umarız tam kıvamında puf puf kabaran muzlu kek tarifini deneyince beğenirsiniz.
MUZLU KEK TARİFİ
Kararmış Muzdan Kek Tarifi İçin Malzemeler
*2 tane yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1/2 su bardağı sıvı yağ
*1/2 su bardağı süt
*4 tane kararmış muz
*2 çay kaşığı tarçın
*1 paket şekerli vanilin
*1 paket kabartma tozu
*2,5 su bardağı un
Kararmış Muzdan Kek Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri karıştırma kabı içerisine aktarın ve köpürene dek çırpın. Ardından sıvı yağ, süt ve ezilmiş muzu ilave edip, tekrardan çırpın.
- Elekten geçirerek tarçın, vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edip, spatula yardımıyla dışarıdan içe doğru homojen bir kıvam alana dek karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına harcınızı dökün. Kek kalıbını bir kaç kez tezgaha vurun. (Havasının çıkması için)
- Önceden altlı üstlü ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 30 dakika pişirin. Ardından dereceyi 150'ye düşürün ve 20 dakika daha pişirin.
Muzun Bozulmasını Önlemek İçin Yapılması Gerekenler
Oda sıcaklığı 20 dereceden fazla ise muzu buzdolabında veya buzlukta muhafaza etmek en doğru tercih olacaktır. Muzun tazeliğini korumak için en ideal sıcaklık 12 derecedir, bu sebeple muzun buzdolabında saklanması meyvenin ömrünü uzatacaktır. 12o dereceden daha sıcak bir ortamda muzun olgunlaşma ve dolayısıyla bozulma süreci hızlanabilir.