Kornişon turşu kurmanın sırrı bulundu

Kornişon turşu kurmanın sırrı bulundu

Kornişon turşu kurmanın sırrı bulundu. Meğer bu şekilde yapıldığın turşu kütür kütür oluyormuş. İşte kornişon turşu kurmanın pratik formülü...

Kornişon turşu, yaz kış fark etmeksizin mutfağın gözde ürünlerinden bir tanesi olurken, kornişon turşunun evde hazırlanması elbette çok daha bereketli bir sonuca ulaşılmasına yardımcı olmaktadır.

Kornişon turşuda şüphesiz aranılan en önemli özelliklerden bir tanesi turşunun kütür kütür olması olurken, evde kütür kütür kornişon turşu kurmanın pratik ve etkili formülü bulundu.

Meğer turşucular da kornişon turşuyu bu şekilde kuruyormuş. İşte kornişon turşu kurarken dikkat edilmesi gereken detaylar...

Kornişon turşu kurarken dikkat edilmesi gereken birincil husus, kornişon turşu için taze salatalıkların seçilmesidir.

Taze salatalıkların seçilmesi kornişon turşunun uzun süre kütür kütür kalabilmesi açısından oldukça önemlidir.

Taze seçilen kornişon salatalığın uygun boylardaki kavanozlara yerleştirildikten sonra tuz içerisinde bir süre bekletilmesi gerekir.

Tuzun tüm salatalığa nüfuz etmesi salatalık turşusunun yumuşamadan uzun süre kalabilmesi açısından son derece önemlidir.

Ardından turşunuzu dilediğiniz gibi sirke ya da limon suyu ilave edereki kapağının hava almasını önleyerek kısa sürede kurabilirsiniz.

Kornişon turşusu kurarken muhakkak dikkat edilmesi gereken husus kullanılan ürünlerin taze seçilmesidir.