Maruldaki lekelerin sırrı ortaya çıktı!

Maruldaki lekelerin sırrı ortaya çıktı!

Maruldaki kahverengi lekelerin sırrı ortaya çıktı. İşte maruldaki kahverengi lekelerin sırrı...

Salata hazırlamak için sıkça tercih edilen marul, göbek salata ve kıvırcık gibi yeşilliklerin taze ve iyi yıkanmış olması, sağlık açısından son derece önemli fakat buzdolabında sakladığınız marulu doğramadan önce kahverengi lekelerle karşılaşabilirsiniz. Bu lekelerin ne anlama geldiği ise merak ediliyor. İşte detaylar...

MARULDA BOZULMA BELİRTİSİ

Normalde marul açık yeşil veya sarı renkte olmalıdır. Eğer yapraklarda koyu lekeler görünüyorsa, bu durum marulun bozulmaya başladığını gösterir. Marul, yeterli besin almadığında, özellikle azot veya potasyum eksikliği söz konusu olduğunda kahverengi lekeler oluşabilir.

Ayrıca, aşırı sıcaklık, nem ya da ani hava değişiklikleri de marulda strese neden olarak lekelerin meydana gelmesine yol açabilir. Bunun yanı sıra, böcekler veya larvalar da marul yapraklarını zarar vererek lekelerin oluşmasına sebep olabilir.