Nihat Hatipoğlu, 'regl' sorusuna böyle cevap verdi!

Nihat Hatipoğlu, 'regl' sorusuna böyle cevap verdi!

Ramazan aylarında kendisine sorulan sorularla gündeme gelen Nihat Hatipoğlu'na sorulan regl sorusu gündem oldu.

Nihat Hatipoğlu'na her Ramazan'dan birbirinden tuhaf sorular soruluyor. Hatipoğlu'na bu kez kadınları ilgilendiren bir soru geldi. O soru ise 'regl' ile ilgiliydi. Bakın ünlü din adamı bu soruya nasıl yanıt verdi.

64dfce7c4e3fe026e4fb0a2a.webp

Nihat Hatipoğlu, kendisine yöneltilen regl sorusuna "Özür dileyerek söylüyorum" diye başlayarak cevap verdi.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, uzun yıllardır yaptığı gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca merak edilenleri yanıtlıyor.

n-hatipoglu-foto-jpg.jpg

"ÖZEL DURUMLARDA KADINLAR NE YAPMALILAR?"

Ünlü ilahiyatçıya birçok konuda soru gelirken bu kez de regl sorusu geldi. "Efendim hanımların çok sorduğu bir soru var onu sizinle paylaşmak istiyorum" diyen Nihat Hatipoğlu şöyle konuştu:

"Diyorlar ki özel durumlarda kadınlar ne yapmalılar? Özel durum regl yani regl günleri 3 günden az olursa özür kanıdır istihaze dediğimiz özür kanıdır yani ibadet yapabilir. 10 günden fazla olursa özür dileyerek söylüyorum kadınların aybaşı adeti devam ederse 10 günden fazla olan şey özür kanıdır, namaz tutar, oruç tutar ibadetini yapar. 3 gün ve 10 gün arasındaki akıntılar adet kanıdır."

nihat-hatipoglu-neden-yok-nihat-hatipoglu-artik-ekranlara-cikmayacak-mi.webp

"KADIN REGL OLDUYSA BUNU PAYLAŞMASI GEREKİYOR"

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu konuya ilişkin "Namaz kılamazlar... Adet sürecinde namaz kılmaz, affedilmiştir. Özür dileyerek söylüyorum adet halinde eşiyle yakınlaşmak da haramdır. Kadın regl olduysa bunu paylaşması gerekiyor" dedi.

nihat-hatipoglu-saglik-durumu-nasil-nihat-16242519-4842-amp.jpg

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en değerli ilahiyatçı ve akademisyenlerden biridir. İlköğretim yıllarını Siirt ve Malatya'da tamamlayan Nihat Hatipoğlu, 1975 yılında Uşak İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 1981'de ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni derece ile bitirdi. Yazdığı "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü" isimli teziyle doktor ünvanına kavuştu.

Başarılı öğrenim hayatını yurt dışında da devam ettirdi. İki yıl Mısır'da yaşayan Nihat Hatipoğlu, 1985 ve 1987 yılları arasında Mısır'da dil eğitimi aldı. 2012 yılında ise ilahiyat profesörü oldu. 5 yıl sonra Yükseköğretim Kuruluna seçildi. Özel kanallarda programlar yapmaya başlayan Nihat Hatipoğlu zaman içinde birçok radyo programı hazırlayıp sundu.

Yurt içi ve yurt dışında sayısız konferanslar verdi. Sabah Gazetesi'nin yazarlarından biri olan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun televizyon kariyeri atv'de başarıyla devam ediyor. "Dört Halife", "Gökteki Yıldızlar", "Fitneler", "Büyüklerin Duaları", "Ayetlere Farklı Bir Bakış", "İslami Davetin İlkeleri", "Rahmete Firar Etmek", "Allah'ı Bildiğimi Sanırdım" Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun önemli eserlerinden sadece birkaçıdır.