O besinler yaşlanmanın önüne geçiyor!
Yaşlanmak, birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Yaşlanmanın en büyük nedenlerinden biri, kolajen üretiminin yavaşlamasıdır. Vücuttaki kolajen üretimini destekleyen ve yaşlanmayı geciktiren besinler belli oldu. İşte yaşlanmaya set çeken besinler
Kırışıklıklar ve ince çizgiler, yaşlanmanın belirtileridir. Yaşlanmanın büyük bir bölümü genetik olsa da, daha genç bir görünüm için sağlıklı yaşama ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekir.
Kolajen bu noktada oldukça önemlidir ve kolajen alımını artırmak, yaşlanmayı önemli ölçüde yavaşlatır. Yaşlandıkça vücuttaki kolajen üretimi yavaşladığından, doğal besinler sayesinde daha genç bir görünüm elde ederek yaşlanmayı geciktirebilirsiniz.
İşte yaşlanmaya set çeken besinler...
Yaşlanmayı durduran besinler
Yaşlanmayı durduran ve kolajen üretimini artıran pek çok besin vardır. Bu besinlerin en başında, meyveler gelir. Özellikle çilek, yaban mersini, böğürtlen ve ahududu gibi meyveler, kolajen bozulmasına karşı koruma sağlayan meyvelerdir.
Yaşlanma karşıtı besinlerden bir diğeri, yeşil yapraklı sebzelerdir. Ispanak, kara lahana ve pazı gibi sebzeler kolajen sentezini desteklerken, C vitaminini de bolca içerir.
Aynı zamanda C vitamini zengini olan portakal, limon ve greyfurt da yaşlanmayı geciktirir. Öte yandan kuru yemişler de yaşlanmayı geciktirir.
Özellikle her gün 1 avuç ceviz yemek, yaşlanma karşıtı etkiler gösterir. Tüm bunların yanı sıra; kemik suyu, somon balığı, sarımsak, kırmızı ve sarı sebzeler de kolajen açısından zengindir. Cildi onarır, korur, gençleştirir ve yaşlanmanın önüne geçer.