Ölüm saçan bu besini tüketen kansere yakalanıyor!

Ölüm saçan bu besini tüketen kansere yakalanıyor!

Bu besin adeta tüketenleri ölüme davet ediyor. Kullananlarda ise kanser oranlarında artış gözlemlendi.

Bilim insanlarının yaptığı incelemenin ardından o besinin kanser oranlarını artırdığı ortaya koyuldu.

15554-islenmis-et.jpg

Yeniçağ'daki habere göre  Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Uğur Coşkun konuda uyarılarda bulunarak kırmızı et, sosis ve salam gibi işlenmiş gıdaların fazla tüketilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

et-tuketiminin-zararlari.jpg

YÜZDE 40'TAN FAZLA BAĞIRSAK KANSERİ RİSKİ VAR

Bir dergide yayınlanan araştırmaya göre, kırmızı et ve işlenmiş gıdaların fazla tüketimi, bağırsak kanseri riskini önemli ölçüde artırıyor. Araştırmaya göre, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, fazla miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde ise yüzde 40'dan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildi.

kalin-bagirsak-kanseri-evreleri-1.webp

İŞLENMİŞ ETLER O KATEGORİYE KONULDU

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), işlenmiş etleri plütonyum ve alkol ile aynı kategoriye koydu. Bu kategorideki ürünlerin kansere yol açtığı biliniyor. WHO yetkilileri, işlenmiş et tüketiminin kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini artırdığını, ancak riskin tüketilen miktara bağlı olarak değiştiğini belirtiyor.

islenmis-et-tuketiminin-zararlari.jpg

İŞLENMİŞ ET NEDİR?

Sosis, sucuk, salam, pastırma, jambon ve konserve et gibi ürünler işlenmiş et olarak kabul edilir. Bu ürünler genellikle tuzlanarak, kurutularak, tütsülenerek veya baharatlanarak işlenir. İşlenmiş etlerin fazla tüketilmesi, kanser, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi birçok sağlık sorununa yol açabilir.