Paça çorbasının en iyisi Maraş'ta içilir! Maraş usulü paçanın püf noktası

Paça çorbasının en iyisi Maraş'ta içilir! Maraş usulü paçanın püf noktası

Maraş usulü paça çorbasının tarifi araştırılıyor. İşte Maraş usulü paça çorbasının tarifi

Kış aylarında insan vücudu olumsuz hava koşullarından ve mikroplardan korunmak için özen göstermelidir. Bu amaçla, sıcak ve şifa dolu çorbalar tüketmek oldukça faydalı olacaktır. Paça çorbası sevenler için Kahramanmaraş’ta yapılan Maraş usulü paça çorbası özellikle tavsiye edilmektedir. Bol etli ve acı olarak hazırlanan bu çorba, isteğe bağlı olarak sumak ile de pişirilebilmektedir. Pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen paça çorbası, Kahramanmaraş mutfağında yaz kış fark etmeksizin sofralarda yerini almaktadır. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde adeta vücuda kalkan olan bu çorba, birçok hastalığın oluşmasını engellemektedir. Uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi önerilen Maraş usulü paça çorbasının faydaları konusunda araştırmalar yapılmaktadır.

yasemin.com sitesinde yer alan bir içerikte; Maraş usulü paça tarifi paylaşıldı. Maraş usulü paça çorbasının tarifini sizler için derledik.

maxresdefault.jpg

MALZEMELER

1 kilo yada daha fazla kemikli et
1 yemek kaşığı kadar salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
6-7 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI

Kemikli eti düdüklü tencerenin içerisinde 45 dakika kadar güzelce pişirin.

Daha sonra pişen eti hafif soğuduktan sonra didikleyerek bir kabın içerisine koyun. Bu adımda etin suyunu kesinlikle dökmeyin.

Ardından derin bir tencerenin içerisine yağ salça ve biber ilave edip karıştırın.

Etin suyunu da içerisine ekledikten sonra 10 dakika kaynatın. Etleri de içerisine koyduktan sonra 10 dakika kadar daha kaynatın.

Son olarak sumak ekşisi ve sarımsağı da ekleyerek kapağını kapatın.

Afiyet olsun...

İlgili Haberler