
Portakalı böyle yiyenler tehlikede!
Portakal, asit oranı yüksek olan meyvelerden biridir. Eğer portakalı böyle tüketiyorsanız, hemen bu alışkanlığı bırakmalısınız.
Portakal bol C vitamini içeren ve bağışıklığı güçlendiren bir meyvedir.
Ancak portakalın tüm bu eşsiz faydalarından yararlanmak için onu, doğru koşulda tüketmek gerekir.
Ancak portakal, asit oranı yüksek bir meyvedir. Bu nedenle portakal, kesinlikle aç karnına tüketilmemelidir. Eğer mide ve sindirim sorunları yaşayan biriyseniz, portakaldaki asit olumsuz etkilere neden olur.
Portakal gibi asidik meyveleri aç karnına tüketmek, mide duvarını bile tahriş edebilir. Öte yandan aç karnına tüketilen portakal, mide ekşimesi gibi mide sorunlarına yol açabilir.
Bazı durumlarda portakal, midedeki sindirim asitleriyle etkileşime girebilir ve hiper asiditeye yol açarak ülserlere bile neden olabilir.
Ayrıca, portakal gibi çok fazla lif ve fruktoz içeren meyvelerin aç karnına tüketimi, sindirim sisteminizi yavaşlatabilir. Özellikle portakal gibi sert lifli meyveleri sabahın erken saatlerinde yemekten mutlaka kaçınmalısınız.