Psikolog Buse Aydın'ın 'bakir ve bakireler' açıklaması şok etti

Sosyal medyada yayınladığı videolar ile ün kazanan psikolog Buse Aydın'ın erkekler ve kadınlar hakkındaki sözleri herkesi şok etti.

Psikolog Buse Aydın'ın bakir ve bakirelikle ilgili düşüncelerinin yer aldığı paylaşım herkesin dikkatini çekti.

ekran-goruntusu-2024-03-27-172245.png

Sosyal medyadan yaptığı yayınlarla adından söz ettiren ünlü psikolog, canlı yayın yaptığı sırada takipçisinden gelen bakire olmayan bir erkeğin bakire bir kadınla evlenmek istemesi konusunda ne düşündüğüne yönelik soruyu yanıtladı.

Buse Aydın'ın yaptığı son paylaşım sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.

ekran-goruntusu-2024-03-27-172250.png

"KADINDA GEÇMİŞE ERKEKTE GELECEĞE BAKILIR"

Ünlü Psikolog Buse Aydın konuya ilişkin, "Ben problem olduğunu düşünmüyorum. Mesela kadınların da arabası yok ama arabalı erkek istiyorlar, evi yok ama evi olan erkek istiyorlar. Ben tamamen aynı mantıkla bakıyorum. Parametreler burada çok değişik. Kadında geçmişe erkekte geleceğe bakılır" şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2024-03-27-172233.png

BUSE AYDIN KİMDİR?

Çeşitli platformlarda çektiği videolar ile kısa sürede büyük popülarite yakalayan psikolog Buse Aydın, ülkenin gündemine oturdu. Özellikle cinsellik konulu paylaşımları büyük beğeni topladı. Tanıtım videosunda kendini İstanbul psikolog olarak tanıtan Buse Aydın, eğitim ve özel hayatına dair herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmuyor.

Videolarında sürekli olarak okuduğu kitaplardan alıntılar yapması, verdiği bilgilerin güvenirliğini artırıyor. Bununla birlikte gündemine aldığı konuların marjinal oluşu da Buse Aydın’ı diğer psikologlardan ayıran bir özelliktir. Özellikle de toplumca konuşulması uygun bulunmayan konuları açık bir dille ifade etmesi nedeniyle giderek artan bir popülerliğe sahiptir.

ekran-goruntusu-2024-03-27-172303.png

Kişisel bilgisi az olan psikolog Buse Aydın, bir sosyal medya fenomenidir. Özellikle video içerikli sitelerde oldukça popülerdir. Youtube, Tiktok ve Kwai uygulamalarında Buse Aydın’ın videoları oldukça fazla izlenmektedir.

Lisans programı hakkında bir bilgi paylaşmasa da Buse Aydın bir psikologdur. Nitekim, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda Cinsel Terapist unvanını aldığı görülür. 16-19 Mart 2023 tarihi aralığında Antalya Kemer’de düzenlenen bir kongreye katılmıştır. Burada aldığı eğitimle birlikte cinsel terapist Buse Aydın olarak anılmaya hak kazanmıştır. Ayrıca bu paylaşımda Uzman Cinsel Terapist olmak için çalıştığını da ifade etmiştir.

Paylaşımlarına konu olan içeriklerin mahremiyeti nedeniyle oldukça marjinal bir kitleye hitap ettiği söylenebilir. Toplumda pek kabul görmeyen nude atmak, anal ilişki vb. konuları açık dille paylaşmasıyla dikkatleri üzerine çekmiştir.