Soğan kabuklarını sakın çöpe atmayın!

Soğan kabuklarını sakın çöpe atmayın!

Soğan kabuklarını kaynatıp içmenin sağlığa mucizevi faydaları olduğu ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

Soğan, içerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde en şifalı besinlerin başında gelir.

Türk mutfağında sıkça tüketilen soğanın kabuğundan elde edilen çay, sayısız faydaya sahiptir.

Yüzyıllardır alternatif tıpta doğal tedavi yöntemlerinde sıkça kullanılan soğanın hem kendisi hem de çayı bir yığın önemli faydaya sahiptir.

Soğan kabuklarından elde edilen çayın bu faydalarını öğrendikten sonra onları bir daha asla çöpe atmayacaksınız. Peki, soğan kabuğu çayının faydaları nedir?

İşte soğan kabuğu çayının faydaları...

SOĞAN KABUĞU ÇAYININ FAYDALARI

Soğan kabuğu çayı, geleneksel olarak birçok kültürde kullanılan ve sağlık açısından birçok fayda sağlayabilecek bir içecektir. Soğan kabuğu çayı güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur.

Öte yandan kronik hastalık riskini azaltır. Ayrıca, içerdiği flavonoidler sayesinde kalp sağlığını destekler ve kan basıncını düşürür.

Soğan kabuğu çayı aynı zamanda; böbrekleri temizler, ödem atıcı görev üstlenir, boğaz yolunu temizler ve ağız ve diş sağlığını korur.

Soğan kabuğu çayının içeriğinde bulunan "kuersetin" gibi bileşenlerin inflamasyonu azaltıcı etkisi vardır. Bu da eklem ağrıları gibi rahatsızlıkların hafifletilmesine yardımcı olur.

Ayrıca soğan kabuğu çayı, içerdiği prebiyotik lifler sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekler ve bağırsaklardaki iyi bakterilerin gelişimini teşvik eder.

Soğan kabuğu çayı ayrıca, cilt sağlığı için de faydalı olabilir; antioksidanlar ve diğer besin maddeleri ciltteki hasarı azaltır ve genel olarak cilt görünümünü iyileştirir.