Soğanı yağda kavuranlara kötü haber!

Soğanı yağda kavuranlara kötü haber!

Her yemeğe lezzet katan soğan, genellikle yağda kavrulduktan sonra çeşitli yemeklerle birleştirilerek tüketilir. Ancak soğanı yağda kavurmak, sağlığımız için büyük bir tehlike oluşturur. İşte yağda kavrulmuş soğanın sağlığımıza zararları...

Soğan, Türk mutfağında en sık tüketilen besinlerinden biridir. Çünkü soğan, yemeklerde pek çok farklı şekilde kullanılır ve yemeklere ayrı bir lezzet katar. Tüm bunların ötesinde soğan, sağlığımız için de birtakım faydaya sahip bir besindir.

Yemeklerde soğan en çok, yağda kavrularak tüketilir. Ancak herkesin yıllardır yaptığı bu hata, sağlığımız için bazı potansiyel zararı beraberinde getirir. Peki, yağda kavrulan soğanın zararları nedir?

İşte yanıtı...

Soğanı sakın yağda kavurmayın!

Soğan, içerdiği güçlü besinler sayesinde hem şifalı hem de lezzetli besinlerinden biri olsa da soğanı yağda kavurmanın bazı zararları vardır. Soğan, yağda kavururken yağ yanar. Pek çok uzmana göre yağın yanması sonucu, kanserojen maddelere neden olur.

Öte yandan yüksek ısılarda yağda kavurma işlemi, soğandaki bazı besin maddelerinin kaybına neden olur. Özellikle soğanda bulunan suda çözünen vitaminlerden olan C vitamini, yüksek sıcaklıklarda parçalanır ve kaybolur.

Ayrıca yağda kavurma işlemi sırasında soğandaki antioksidanların bir kısmı da yok olabilir, bu da soğanın besin değerini azaltır. Soğanı sebzelerle veya etle birlikte çiğ şekilde pişirebilirsiniz. Etin veya sebzelerin bıraktığı su, soğanın pişmesini de sağlamış olur.