Tatlı karpuzu seçmenin yolu çok basit! İşte bal gibi tatlı karpuzu seçmenin püf noktası

Tatlı karpuzu seçmenin yolu çok basit! İşte bal gibi tatlı karpuzu seçmenin püf noktası

"İyi karpuz nasıl seçilir?" diye merak ediyorsanız sizler için en iyi karpuzu seçmenin püf noktasını paylaşacağız. İşte detaylar...

Karpuz seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli püf noktaları vardır. Karpuz vurarak nasıl anlaşılır ve en iyi karpuz nasıl seçilir sorularının yanıtını sizler için hazırladık. İyi ve tatlı karpuz nasıl seçilir? Karpuz seçerken neden karpuza vurulur?

pp.webp

KARPUZUN ÜZERİNDEKİ LEKELER

Karpuz üzerindeki lekelerin beyaz değil sarı olmasına dikkat etmelisiniz. Sarı lekeler karpuzun olgunlaştığını gösterirken, beyaz lekeler bu karpuzun henüz olgunlaşmadığının kanıtı olarak orada öylece duruyor

KARPUZUN ÜZERİNDEKİ ŞEKİLLER

Karpuzun üzerindeki örümcek ağına benzer şekiller, karpuz çiçeklerinin döllenmesiyle ilgili oluyor. Zira bu lekeler, karpuz çiçeklerinin döllenirken ne kadar arıyla döllendiğini size gösteriyor. Bu da örümcek ağı benzer lekelerin ne kadar çoksa, o kadar arıyla döllendiğine, dolayısıyla da o kadar tatlı bir karpuz yiyebileceğinize işaret ediyor.

KARPUZ SAPI

Karpuzunun sapı ne kadar kuruysa, o kadar olgunlaşmış demektir. Eğer tatlı bir karpuz yemek isteyenlerdenseniz, yeşil saplı karpuzlardan uzak durup, kuru saplı karpuzlara yönelmelisiniz.