Tekzip

Tekzip

15.10.2020 tarihinde yapılan habere ilişkin tekzip...

15.10.2020 tarihinde yurtgazetesi.com.tr internet sitesinde https://www.yurtgazetesi.com.tr/yasam/bogazici-veteriner-poliklinigi-ne-sakin-gitmeyin-cunku-h163302.html uzantılı olarak yayınlanan "Boğaziçi Veteriner Polikliniği'ne sakın gitmeyin çünkü..." başlıklı yazıda; müvekkil Boğaziçi Veteriner Sağlık Hizmetleri ve Tic. A.Ş. ve Mahmut VELAYİ hakkında "İstanbul Levent'te hizmet veren Boğaziçi Veteriner Polikliniği'nde yaşanan dolandırıcılık hikayesi, duyanlara yok dedirtti. Klinik sahibi Mahmut VELAYİ, Gülocan isimli köpeğin katarakt ameliyatını yapmak üzere sahibi ile anlaştı, 1,5 ay boyunca çeşitli tetkik ve tahliller isteyen Velayi son tahlilin yapıldığı gün biz katarakt ameliyatı yapmıyoruz diyerek hastayı farklı bir kliniğe yönlendirmek istedi. Köpeğin sahibi bunu reddederek siz bana başında ameliyat yaptığınızı söylediniz, benim farklı bir sürece yetecek maddi gücüm yok emekli bir kadınım" şeklinde bütünüyle gerçek dışı ve mesnetsiz bir mesnetsiz bir iddiaya/ithama yer verildiği, bu suretle müvekkillerin veteriner doktor kimliğine, ticari itibarına, kişilik haklarına ve toplum nezdindeki saygınlığına saldırıda bulunulduğu görülmüştür.

Kamuoyunda zihinleri bulandırmaya yönelik bir art niyetle yayınlandığı açık olan bu mesnetsiz iddia kesinlikle gerçeği yansıtmamakta olup yalan ve iftira niteliği taşımaktadır. Köpeğin sahibi ve aynı zamanda emekli bir kadın olduğunu ileri süren Nejla TARIM, haberin yayınlandığı Yurt Gazetesinin Reklam ve İletişim Sorumlusudur. Kendisi ile operasyon konusunda kesinlikle herhangi bir konuşma ya da anlaşma yapılmamış olup sadece medikal tedavi konusunda anlaşılmıştır.

Gülocan isimli köpek iki gözde de katarakt şikayeti ile müvekkil şirkete ait kliniğe getirilmiş olup ön muayene yapıldıktan sonra hasta köpeğin 6 yaşında olması nedeni ile bu derece ilerleyen kataraktın altta yatan başka bir hastalığın buna sebebiyet vermesi ya da genetik bir nedene bağlı olabileceği düşünülerek ayırt etmek adına ve süreçten ve fiyattan hasta sahibini de bilgilendirmek sureti ile ilk gün tahlil ve tetkik yapılmış olup son gün herhangi bir tahlil yapılmamıştır. Sonuçlar normal çıkınca müvekkil tarafından bu gibi durumda yapılan medikal tedaviye kimi hastanın pozitif kimisinin ise herhangi bir yanıt vermediği, katarakt ilerleyişinin geçebileceği, durabileceği ya da hiçbir şekilde sonuç alınamadığı konusunda hasta sahibine bilgi verilmiştir. Akabinde lokal ilaç + haftalık enjeksiyon için hastanın getirilmesi gerektiği, hatta 3 hafta sonra durum değerlendirmesi ve eğer tam istenildiği şekilde sonuç çıkmazsa enjeksiyonları kesip sadece lokal tedavi ile devam edileceği bilgisi de hastaya verilmiştir. 

Müvekkil tarafından hasta sahibinin maddi sıkıntıları olduğunun kendisine iletilmesi nedeni ile tamamen iyiniyetli olarak kendilerine yardımcı olmak amacı ile göz tedavisi ile ilgili geri iade yapılması yönünde dahi talimat verilmiştir. Köpeğin sahibi tarafından yapılan tüm ödemelerin geri talep edilmesi üzerine operasyon yapılacak yerde de bu tahlillerin yapılmasının zorunlu olduğu, ayrıca alerjik dermatit hastalığından da köpeğin tedavi edilmesi nedeni ile tüm miktarın iadesinin mümkün olmayacağı; lakin operasyon yapılacak yerde tahlilsiz operasyon yaptırabileceklerse yine iyiniyetli olarak tüm miktarın da iade edileceği bildirilmiştir. Bunun üzerine danışma bölümünde çalışanlara yönelik köpeğin sahibi Nejla Tarım, kliniğin adını karalayacağını, haberinin yapılacağını ve kendisinin hafife alındığına ilişkin tehditlerde bulunmuştur. Buradan hareketle, tamamen gazetecilik meslek ve ahlak kurallarına yakışmayacak bir şekilde kendisinin Reklam Ve iletişim sorumlusu olduğu internet sitesinde yanlış bir algı oluşturmak için gerçekleri tahrif etmenin ne gazetecilik ilkeleriyle ne de hukukla bağdaşır bir yönü bulunmamaktadır.

Kişi ya da kuruluşları aşağılayıcı yalan haber veya iftira niteliği taşıyan yayın ve özel amaçlara hizmet niteliği taşıyan bir anlayışla, sırf toplum nezdinde müvekkilimiz hakkında kafa karışıklığı ve zihinlerde soru işaretleri oluşturmaya yönelik art niyetli yayınlara, kamuoyunun itibar etmeyeceğine inancımız tamdır. Bütünüyle mesnetsiz ve gerçek dışı olmakla birlikte, hukuka aykırılık ihtiva eden ve kişilik haklarına ve ticari itibara saldın niteliğinde olan yayın nedeniyle gerekli her türlü hukuki süreci kullanacağımızı belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Boğaziçi Veteriner Sağlık Hizmetleri ve Tic. A.Ş. ve Mahmut VELAYİ 

Vekili Av. Bülent Eker