
Tel tel dökülen böreklerin sırrıymış- Sosa ilave edin ve yufkaya biraz sürün…
Evde börek yaparken bilmeniz gereken tüyolar
Börek yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli tüyolar vardır. Bu lezzetli ve geleneksel Türk yemeğini hazırlarken, aşağıdaki ipuçlarına dikkat etmeniz böreğinizin mükemmel olmasını sağlayacaktır.
MADEN SUYUYLA BÖREK TARİFİ
Malzeme Listesi
- 5 adet yufka
Sos malzemesi:
- 2 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 bardak süt
- Yarım bardak sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi:
- 200 gr beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet taze soğan
Üzerine :
- Susam ve çörek otu
TARİF
- İlk önce sos malzemelerimizi uygun bir kapta karıştıralım.
- Sonra yufkaların yarısını yağlanmış tepsiye hafif büzerek yerleştirelim.
- Ortasına iç malzemelerimizi karıştırarak hazırladığımız harcı yerleştirelim.
- Kalan yufkalara da aynı işlemi yapalım çatal veya bıçak ile delikler açalım.
- Sosun tamamını tepsiye dökelim.
- Yaklaşık 1 saat bekletip 200° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Pişirme Süresine Dikkat Etmelisiniz
Böreğinizi pişirirken süreye dikkat etmelisiniz. Pişirme süresi, böreğinizin kıtır kıtır olmasını veya kurumasını engelleyecektir. Genellikle altın rengini alana kadar pişirme önerilmektedir.
Yufka Seçimine Dikkat Etmelisiniz
İyi bir börek yapmanın temelinde kaliteli hamur kullanımı yatar. Eğer zamanınız varsa, hamuru kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ancak hazır yufka kullanacaksanız, kaliteli ve ince yufka tercih etmelisiniz.
Börek yaparken bu tüyolara dikkat ederek, lezzetli ve mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.