Tencereye 1 kaşık ekleyin asla kuru fasulye kabuklanmıyor... 39 yıllık aşçıların sırrı

Tencereye 1 kaşık ekleyin asla kuru fasulye kabuklanmıyor... 39 yıllık aşçıların sırrı

Kuru fasulye pişirirken mutlaka bu tüyolardan yararlanın. Asla kuru fasulye kabuklanmıyor ve çok daha lezzetli oluyor

Tüm bu tüyoları dikkate alarak kuru fasulye pişirdiğinizde, hem kabuklanma sorunu yaşamayacak hem de çok daha lezzetli bir sonuç elde edeceksiniz. Umarız bu tüyoları kullanarak kuru fasulyenizi daha keyifli bir şekilde pişirebilirsiniz.

39 yıllık iki aşçı bu yöntemleri uyguluyor...

İşte 39 yıldır aşkla lokanta işletmeciliği yapan Aşçı Esra ve İbrahim Ramadan'ın paylaştığı tüyolar; 

 Kuru fasulye, ülkemizin en sevilen ve sık tüketilen yemeklerinden biridir. Ancak bazen pişirirken kabuklanma sorunuyla karşılaşabilir ve istediğimiz lezzeti elde edemeyebiliriz. İşte bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var.

Öncelikle kuru fasulyeyi pişirmeden önce mutlaka 6-8 saat arası suda bekletmelisiniz. Bu işlem, fasulyenin daha kolay pişmesini sağlayacak ve kabuklanma sorununu minimize edecektir. 

maxresdefault.jpg

Kuru fasulye pişirirken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise düşük ateşte ve uzun süreli pişirmektir. Fasulyelerin daha lezzetli olması ve kabuklanmaması için yavaşça pişirmek oldukça önemlidir. Ayrıca, pişirme işlemi sırasında fasulyelerin üzerine biraz zeytinyağı eklemek de lezzetlerini artıracaktır.

1 kaşık karbonat ekleyin!

Karbonat kuru fasulyenin gaz yapmasını ve kabuklanmasını önlemektedir. Kuru fasulye pişirirken mutlaka karbonat eklemeyi ihmal etmemelisiniz. 

Kuru fasulye neden gaz yapar?

Aslında sadece kuru fasulye değil, nohut gibi diğer baklagiller de tüketildikten sonra gaz yapan besinler arasındadır. Kuru fasulyede vücudun sindiremeyeceği miktarda oligosakkarit molekülleri bulunduğu için, bu moleküller mide ve ince bağırsak tarafından kolay kolay sindirilemiyor.

Kuru Fasulyenin faydaları

1. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemine yardımcı olur.
2. Protein bakımından zengin bir besindir ve kas gelişimine katkı sağlar.
3. İçerdiği demir minerali ile kan sağlığını destekler.
4. Kolesterolü dengeleyici etkisi bulunmaktadır.
5. İçerdiği folik asit sayesinde hamilelik döneminde annenin ve bebeğin sağlığını korur.
6. Kuru fasulye, düşük glisemik indeksi ile kan şekerini dengeleyici etkiye sahiptir.
7. Antioksidan özellikleri ile vücuttaki serbest radikallerle mücadele eder.
8. İçerdiği potasyum sayesinde kalp sağlığını destekler.
9. Kuru fasulye, kilo kontrolüne yardımcı olabilir.
10. İçerdiği B vitaminleri ile enerji üretimine katkı sağlar.

Derleme: Yurtgazetesi.com.tr, Youtube.com

İlgili Haberler