
Türkiye'de yetişiyor 80 liraya satılıyor ama kimse bilmiyor! Japonlar çılgın gibi bunu yiyor!
Vücudu vitamin deposu haline getiren o besin ortaya çıktı. Japonlar bunu her gün bir avuç yiyor.
Türkiye'de yetişen ve kilosu 80 liradan satışa çıkarılan bu vitamin deposu yiyeceği Türklerden çok Japonlar tüketiyor. Japonların avuç avuç yediği bu meyve tam bir vitamin deposu olarak biliniyor.
Çin hurması ya da bilinen bir diğer adıyla hünnap, insan sağlığına saymakla bitmeyen faydalar sunuyor. Bu mucizevi meyvenin kilosu 80 ile 125 TL arasında değişirken, dünya genelinde yaygın olarak tüketiliyor, özellikle Japonya ve Çin’de avuç avuç yeniyor.
EGE, MARMARA VE AKDENİZ'DE YETİŞİYOR
Türkiye’de ise Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen hünnap, sindirimden kas ve kemik sağlığına kadar pek çok fayda sağlıyor.
ÇİN HURMASININ (HÜNNAP) MUCİZEVİ FAYDALARI
Hünnap büyük çiçekli çalılar veya ağaçlarda yetişiyor ve sağlık açısından oldukça önemli bir meyve. Kalp sağlığı, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, kas kontrolü, diş ve kemik sağlığı gibi pek çok alanda faydalı olan hünnap, doğal bir şifa kaynağı olarak kabul ediliyor.
Yüksek lif içeriği ve düşük kalorisiyle sağlıklı bir atıştırmalık olan hünnap, özellikle C vitamini ve antioksidan özellikleriyle bağışıklığı güçlendiriyor. Ayrıca makul miktarda potasyum içermesi, kas kontrolünde de etkili olmasını sağlıyor. Hünnap, vücuda enerji sağlayan doğal bir şeker kaynağı olmasıyla da dikkat çekiyor.
Düzenli ve yeterli miktarda tüketildiğinde hünnap, kalp ve sinir sistemi sağlığını koruyor, cilt sağlığını destekliyor ve kas, diş, kemik sağlığını güçlendiriyor. Enerji veren yapısıyla da doğal bir enerji kaynağı olarak öne çıkıyor.