Uyanınca yastığı böyle görüyorsanız eyvah!

Uyanınca yastığı böyle görüyorsanız eyvah!

Sabah uyandığınızda yastığınızı bu şekilde görüyorsanız bu durumu asla hafife almayın.

Sabah kalkınca yastığınız böyle görünüyorsa sakın hafife almayın. Gördüğünüz manzara o hastalıkların habercisi olabilir.

60a64d545542873b449f42d5.webp

Yastığınızda uyanınca ıslaklık hissediyorsanız hemen bir doktora koşun. Çünkü gece uyku sırasında ağızdan su gelmesinin altında birçok farklı hastalık ihtimali yatıyor olabilir.

s-1e3083c7bdc2d40f25434887074c0de9b387c4f8.webp

UYURKEN AĞIZDAN SU AKMASI NEDEN OLUR?

Uyandığınızda yastığınızda ıslaklık hissediyorsanız, geceleri ağzınızdan salya akıyor olabilir. Ağızdan salya akmasının altında pek çok fark sebep bulunuyorken bu ihtimalleri şu şekilde sıralayabiliriz; Yanlış uyku pozisyonu, reflü, bazı diş ve ağız problemleri, kafa travmaları, Parkinson hastalığı, alerjiler, yemek borusu kanserleri, bazı ilaçların oluşturduğu yan etkiler, sinir sistemi bozuklukları ve bağırsak parazitleri. Bazı kişiler de ağızdan su gelme durumu sıklıkla yaşanılan bir durum olurken, bu durumu çoğu zaman araştırmadan hayatına devam etmektedir. Ancak ağızdan salya gelmesi durumunu kesinlikle araştırmalı ve uzman bir hekime başvurmalısınız.

uykuda-salya-akmasi-m.webp

AĞIZDAN SU GELMESİ NASIL ENGELLENİR?

Ağızdan su gelme durumunun önüne geçebilmek için uygulanması gereken birincil durum şüphesiz uyku pozisyonunun değiştirilmesiyle alakalıdır. Sırtüstü pozisyon tercih edilmesi, tükürüğün boğazda birikerek akmasına engel olacaktır. Ancak bu durum elbette bir çözüm değildir. Düzenli olarak ağızdan su gelmesi durumu ile karşı karşıyaysanız, uzman bir hekime başvurmanız son derece önemlidir.