Yağa Bir kaşık koymak yetiyor! İşte çıtır çıtır patates kızartmanın sırrı..

Yağa Bir kaşık koymak yetiyor! İşte çıtır çıtır patates kızartmanın sırrı..

Bu püf noktalarını uygulayarak evde mükemmel patates kızartması yapabilirsiniz. İşte çıtır çıtır patates kızartması yapmanın püf noktası!

Patates kızartması, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak, tam olarak çıtır çıtır kızarmış patates yapmak hiç de kolay değildir. İşte ünlü şeflerin uyguladığı püf noktaları ile evde mükemmel çıtır patatesler yapabilirsiniz.

İlk olarak, patatesleri kesme şeklinize dikkat etmelisiniz. Patatesi ince dilimler halinde keserek daha hızlı pişmesini ve çıtır olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, patatesleri yıkadıktan sonra iyice kurulamalısınız. Islak patatesler kızartılırken tehlikeli sıçramalara neden olabilir.

Çıtır çıtır lezzetli patates kızartmak için yapmanız gerekenlerin başında yumurta akı gelmektedir. Yumurta beyazlarını bir kasede çırpın ve bu karışımı patatesler ile karıştırın. Patateslerin tamamen kaplandığından emin olun. Bu sayede, patateslerin üzerinde çıtır çıtır bir kabuk elde etmeniz mümkün olacaktır.

maxresdefault-003.jpg

Patatesleri kızartırken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise kızartma yağının sıcaklığıdır. Yağın sıcaklığı yüksek olmalıdır ancak yanmamalıdır. Kızartma yağına bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek, yağın sıcaklığı düşecektir. Bu sayede, patateslerin daha yavaş pişmesini ve çıtırlaşmasını sağlayabilirsiniz.

Patatesleri kızarttıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu kullanabilirsiniz. Ayrıca, patatesleri tuz, karabiber ve istediğiniz herhangi bir baharat ile tatlandırarak servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

  • 8 adet patates
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

TARİF

  • Patatesleri soyun, yıkayın ve iri küpler halinde kesin. Tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin, bir tatlı kaşığı tuz ekleyip kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra suyunu süzün.
  • Fırın tepsisine dökün, üzerine baharatları dökün ve karıştırın. Nişastayı döküp karıştırın.
  • Zeytinyağı ve tereyağı karıştırıp patateslerin üzerine döküp karıştırdıktan sonra 220 derece alt üst ayarda (önceden ısınmış) pişirin.

AFİYET OLSUN!

Kaynaklar: mynet.com, yurtgazetesi.com.tr,youtube.com

İlgili Haberler