Zeytinlerin taze kalmasını sağlayan aşçılık tüyosu! 2 yıl boyunca zeytin bozulmuyor...

Zeytinlerin taze kalmasını sağlayan aşçılık tüyosu! 2 yıl boyunca zeytin bozulmuyor...

Zeytin kahvaltıda en çok tüketilen besinler arasında yer alır. Şimdi paylaşacağımız bilgiler sayesinde zeytin asla bozulmayacak:

Evde yemek yapmak ve kendi malzemelerimizi hazırlamak son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Ancak, evde hazırladığımız zeytinlerin uzun süre bozulmadan saklanması için bazı önemli püf noktalarına dikkat etmemiz gerekiyor. Zeytinlerimizi uzun süre saklamak için öncelikle kavanoz ya da şişlerimizi iyice temizlemeli ve sterilize etmeliyiz. Zeytinlerimizi kavanoza ya da şişe doldurduktan sonra üzerine zeytinyağı eklemeliyiz. Bu sayede zeytinlerimiz hem daha lezzetli olacak hem de uzun süre bozulmadan saklanabilecek. 

Hazır yeşil ve siyah zeytin nasıl saklanır?

Yasemin.com'da yer alan bir içerikte; Zeytin saklarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o püf noktalar

olives-2251260-1280.jpg

Eğer teneke içinde bol miktarda zeytini bir seferde alıyorsanız her sabah kahvaltısında bu tenekeden zeytin çıkarmak yerine, tenekeyi açtıktan sonra bolca bir miktar zeytini tenekenin içindeki suyla birlikte cam bir kavanoza alın. Hatta imkanınız varsa tenekeyi bir kez açıp içindeki tüm zeytinleri cam kavanozlara pay edin. Eğer o kadar fazla cam kavanozunuz yoksa tenekede kalan zeytinlerin üzerine bir miktar zeytinyağı ilave edip güzelce karıştırın ve tenekenin ağzını güzelce kapatın.

Eğer tenekede ya da kavanozda aldığınız bol miktardaki zeytin size tuzlu geldiyse ve bir süre suda bekletip tuzunu aldırdıktan sonra tüketecekseniz hepsini bir seferde suda bekletmeyin. Her seferinde yiyeceğiniz kadar kısmını suda bekletin. Zira teneke ya da kavanozdaki acımsı su, zeytinin daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar, o sudan bir seferde kurtulur ve zeytinlerin hepsini bir seferde tüketmezseniz kalan zeytinleriniz daha kısa sürede bozulacaktır, aman dikkat.

olives-1119500-1280.jpg

Özellikle yeşil zeytin alacaksanız bu konuda dikkatli olmalı, mutlaka suyuyla birlikte almaya özen göstermelisiniz. Eğer satın aldığınız yerde poşete koyup veriyorlarsa ve tek seferde tüketemeyeceğiniz kadar çok alıyorsanız poşetin içine dahi zeytinin suyundan koydurmaya özen göstermelisiniz. Aksi halde daha kısa sürede bozulmayalar meydana gelebilir.

Aynı şekilde eğer zeytini üzerine limon sıkarak tüketmeyi seviyorsanız bir seferde tüm zeytinlerinizin üzerine limon sıkmamalı, yanına limon dilimleri bırakmamalısınız. Eğer bir seferde yiyemeyeceğiniz kadar çok zeytini limon suyuna maruz bırakırsanız kalan zeytinler kısa sürede yumuşayacak, tadında olumsuz yönde değişiklikler meydana gelecektir. Özellikle yeşil zeytinlerde bu durum kendini daha çok belli eder, aklınızda bulunsun.

olives-2193467-1280.jpg

Son olarak, zeytin kavanozlarınızın ağzını güzel bir şekilde kapattığınızdan emin olmalısınız. Yiyeceğiniz kadar zeytini kaseye aktardıktan sonra kavanoz kapağını hava almayacak ve içeride hava kalmayacak şekilde güzelce kapatmalısınız.

İlgili Haberler