Yol kenarında yetişiyor toplayan servet kazanıyor… Kilosu 90 TL'den satılıyor

Yol kenarında yetişiyor toplayan servet kazanıyor… Kilosu 90 TL'den satılıyor

Kış aylarında sofralardan ve aktarlardan eksik olmuyor. Hatmi çiçeği birçok yerde köylülerin geçim kapısı oldu. Çok sayıda yerde kilosu 90 TL'den satışa sunulan bu harika bitki faydalarıyla da çok şaşırtıyor.

Birçok yörede herkesin yol kenarlarında gördüğü ama genellikle yanından sadece bakarak geçtiği bu bitki aslında bir hazine kadar değerliymiş.

Yeniasir.com.tr'de yer alan habere göre; Hatmi çiçeği, Denizli'de kazanç kapısı oldu. Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi'nde, ayva bahçesinin içine ikinci ürün olarak diktiği hatmi çiçeklerinin hasadına devam eden Muzaffer Gök, "Hatmi çiçeğinin soğuk algınlığı, grip gibi pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Bu nedenle talep oldukça fazla" dedi.

maxresdefault.jpg

İBRAHİM SARAÇOĞLU'DA ÖNERMİŞTİ

Hatmi çayı, sarı, pembe ve kırmızı gibi farklı renklerde bulunan bir çiçektir. Kurutulmuş hali ile çay yapılarak tüketilen hatmi çiçeği faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da incelenerek onaylanmıştır. İşte hatmi çayının bilinmeyenleri.

3u-1-arada-sifa-bombasi-ibrahim-saracoglunun-1-numarali-tarifi-c-vitamini-protein-yuksek-antioksidan-1690982627096.jpg

HATMİ ÇİÇEĞİNİN BİLİNMEYEN FAYDALARI

Hatmi çiçeği, özellikle kış aylarında karşılaşılan soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklara iyi gelen bir bitkidir. Ayrıca öksürüğü kesme özelliğiyle de bilinir. Sindirim sistemi sorunları yaşayan kişiler tarafından tüketilebilir ve gaz sancısı, hazımsızlık gibi problemlere iyi gelir. Ağrı kesici ve iltihap kurutucu özellikleri de bulunan hatmi çiçeği, idrar söktürücü etkisiyle idrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelir. Cilt sağlığına olumlu etkileri bulunan hatmi çiçeği, saçlar için de faydalıdır. Stresi azaltır ve rahatlama sağlar. Diş ve diş eti problemleri için gargara olarak kullanılabilir. Emziren kadınların süt arttırıcı özelliği nedeniyle tüketilmesi önerilir. Regl döneminde sancıyı azaltır ve sivilce lekelerinin azalmasına yardımcı olur. Hatmi çiçeği, birçok farklı alanda fayda sağlayan doğal bir bitki olarak değerlendirilebilir.

maxresdefault-001.jpg

HATMİ ÇİÇEĞİNİN TARİFİ

Hatmi Çiçeği Çayı (Öksürük Kesen) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr su
  • 1 tutam hatmi çiçeği
  • İsteğe bağlı bal
  1. Suyu kaynatarak demleme kabımıza alalım. Büyük bir bardağa koyup, üzerini çay tabağı ile de kapatabilirsiniz.
  2. İçine hatmi çiçeklerini de alarak 3-4 dakika ağzı kapalı demlemeye bırakalım.
  3. Demlenen çayı süzerek sıcak olacak şekilde tüketelim. Dileyen içerisine bal ilave edebilir. Afiyet olsun

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, youtube.com, yurtgazetesi.com.tr, yeniasir.com.tr

İlgili Haberler