Abdullah Ağırkan

Abdullah Ağırkan

CHP Lideri Yola Çıktı

CHP’ye son süreçte ciddi katılımların olduğu doğu-güneydoğu illerinde, son anketler önemli değişim sinyalleri veriyor. Bölgede pek çok aşiret reisi CHP Genel Merkezi'nde rozet takma ve katılım haberleri medyada sıkça rastlanılır oldu…

img-20220204-wa0001.jpg

CHP Genel Merkezi bu noktada ciddi çalışmalar organize ediyor bölgeye dair. Parti Meclisi Üyesi ve Doğu Masası Koordinatörü Devrim Barış Çelik bu noktada başarılı bir çalışma performansı sergilediği anlaşılıyor…

BÖLGEDE OY ORANI %18

Kılıçdaroğlu'nun ertelediği ziyareti Mart ayı başında gerçekleştirmesi planlanıyor.
Parti yönetimi Diyarbakır ziyaretine özel önem veriyor. Bölgede oyunu artırmak için bir süredir özel çalışma yürüten ve bu çerçevede "Doğu Masası" kuran CHP yönetimine göre bunun "olumlu sonuçları da alınmaya başlandı."

CHP kurmayları, son seçimlerde yüzde 2'lerde olan bölgedeki oy oranının yüzde 18'lere tırmandığını belirtirken, başta Diyarbakır ve Şanlıurfa olmak üzere bölgedeki bazı büyük aşiretlerden CHP'ye yöneliş olduğunu ifade ediyorlar. Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretinde de CHP'ye katılımlar olacağı belirtiliyor.


CHP ÖNEMLİ BİR SÜRECİN EŞİĞİNDE

Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretinde bir miting planlanmıyor.
CHP Lideri, daha önce de yaptığı gibi sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, esnaf, sanayici gibi toplumun farklı kesimleri ile toplantılar yaparak, daha çok onların talep ve önerilerini dinleyecek.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır gezisindeki en önemli mesajını ise "helalleşme" çağrısı oluşturacak.
Bir süre önce devletin uygulamaları nedeniyle haksızlığa uğramış, mağdur edilmiş kesimlerle "helalleşeceklerini" açıklayan CHP Lideri'nin Diyarbakır'da bu konuda somut bir adım atacağı ifade ediliyor. CHP yönetimi şimdilik bu adımı "sır gibi" saklıyor.

Kulislerde ise Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çağrısının 12 Eylül askeri darbesi sonrasında işkencelerle anılan ağır işkencelerin yaşandığı "Diyarbakır Cezaevi'nde işkence görenlere" yönelik olacağı konuşuluyor.
CHP Liderinin yapacağı ziyaretlerde ayrıca, ekonomi, demokrasi ve özgürlüklere ilişkin de mesajlar vereceği ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar