Abdullah Ağırkan

Abdullah Ağırkan

RAHATSIZIM!

Türkiye’de siyaset açıkça leş seviyesinde… 
Nereden bakarsanız bakın siyasal çürüme en somut veri.

Kadın-Erkek ilişkisi, Ekonomi, “Dostluklar” ve diğer tüm yargılar çivisi çıkmışın çok ötesinde…
Nitelikten yoksun, kof tiplemelerin, siyasal arenaya yön verme düşüncesi genel bir sorun olarak “sağlam geleceğe çürük ayak olması-tam anlamıyla saçmalıktır! ” 

Ana akım/ulusal bu mecradan soruyorum 81 il 911 ilçeye gözlemlerini… Mail olarak atın bizlere…
Türkiye siyasetinin çöle dönmesi/Başarısızlığı açıkçası malzeme ve ahlaki kalitesizliğinden ötürüdür… 
Gerçek bir lider mutabakat arayan değil, mutabakatı şekillendirendir... 

Martin Luther King 

Siyasal mücadele arenası politik gelecek kurgusu demektir. Şüphesiz her lider gelecek kurgusuna sahip olmalıdır. Siyasal kurgu, stratejisi olmayan bir lider, üzeri adressiz pullu bir mektuba benzer; hiç bir zaman bir hedefe ulaşamaz. 

Siyasal mücadele arenasında önderlik meselesi geleceğe dair tezleri, yenilikleri kavramak ve nitelikli, alt üst denklemleri bir araya getirmekten geçmektedir. Şüphesiz tüm başarılar nitelikli-dinamik kadrolarla mümkündür…

Bir liderin başlıca fonksiyonu, ümitleri canlı tutmaktır. 
John Gardner

Umudu diri tutmanın en temel sebebi “dengelerin farklı alanlara kaymasını engellemektir.” Etrafınıza laklak için onlarca ahmak toplayıp boş sohbetler, eğlenceler için insan bulabilirsiniz…

Ancak mesele nitelikli insan birikimini domine edecek kadro birikimini fazlalaştırmaktan geçmektedir. Gerçek liderler tüm süreçleri organize edecek nitelikli-dinamik-kadro birikimine dayanır. 

Devlet aygıtı bir bütün olarak algılandığı takdirde arenada somutlaşır. Mesele şu ki talip olduğunuz veya olacağınız şeyler için yeterince kafa yormanız gerekir.

Tüm liderlik süreci özünde idare edilen masalardan ibarettir. 

Atın üstünde komik göründüğünüzü düşünüyorsanız, süvari hücumuna öncülük etmeniz zordur.

Adlai Stevenson

Liderler tüm süreçlerin başat aktörü ve organize edeni olmalıdır. Kurmayları iyi olmayan tüm savaşlar, mücadeleler şüphesiz kayıptır.

Mühim olan merkeze doğru birikimi yaratacak kadrolar, kurmaylar yerleştirmektir. 

Siyasal mücadele kapsamlı analizlerin doğru tespitiyle anlam ifade eder. Sıradan insanların algısı bu gerçeğe uygun değildir. Bu bir kadro hareketiyle anlam bulabilir ancak.

abdullah1.jpeg

RAHATSIZIM! 
Türkiye’nin usta kalemlerinden Gazeteci-Yazar, Lütfü Oflazın imzalı hediyesi rahatsızım kitabını bir yıl sonra tekrar okudum. Hürriyet ve Star gazeteleri sonrası ındependent için yazmaya devam eden Lütfü Oflaz’ın günlük köşe yazılarını özellikle tavsiye ederim…

abdullah-2.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar