HAYVAN SEVGİSİ Mİ

İnsanlık dünyası büyük bir kısmı, hala hayvanlarla iletişim sağlayamıyor, onları anlamıyor, empati kurmuyor, hayvanların da nefes alan, duyguları olan, can taşıyan varlıklar olduğunu düşünemiyor, idrak edemiyor kendi dünyalarından dışlıyor, onlara zulüm ediyor...

Az da olsa bir grup insan hayvanların can taşıyan, sevinen, mutlu olan, üzülen varlıklar olduğunun bilincine varıyor... Onları tanıyıp, bu dünyanın bir parçası olduklarını kabulleniyor, onlara yardım ediyor hepsinden önemlisi ailelerinin bir parçası olarak kabul ediyor.

Az da olsa, sadece kendi çıkarları peşinde koşan, Başkalarına acı çektirmekten zevk duyan bir grup insan ise hayvanları kullanarak kah insanlara dolandırıyor kah hayvanları insanlara saldırtıyor, bir kenara çekilip ellerini ovuşturarak bu iğrenç manzarayı zevk duyarak seyrediyor.

Siz yedi uyurları yani mağarada 300 yıl uyuyan arkadaşları ve onların sadık dostu Kıtmir'in hikayesini bilir misiniz? Kıtmir milyonlarca insana ders veren sadık bir köpekti. Kıtmir Kur-an da dahi kendine yer bulmuş bir ibretti.

Bir grup insan hayvanlarında insanlarla eşit olduğunu savunurken, hayvanların eşit gözetilmesinin saçmalığını savunanlar da çoğunluktaydı.

Descartes hiçbir hayvan hakkı tanımamıştı.

John Locke da hayvanların eşit gözetilemeyeceğine inanmıştı.

Oysa Aristoteles hayvanların hissetme yetisine sahip olduğunu savunuyordu.

 Aristoteles’in selefleri Pythagoras ile Empedokles hayvanlara karşı adalet uygulanması gerektiğini, Aristoteles’in halefi Theophrastus da “hayvanların ahlaki topluluğun parçası olduğunu” belirtiyorlardı.

Abdullah b. Mugaffel’den rivayete göre, Hz. Muhammed şöyle buyurdu: Köpekler de diğer toplumlar gibi başlı başına bir soy (ümmet) olmasaydı hepsinin öldürülmesini emrederdim. Siz köpek öldürecekseniz onlardan simsiyah olanları öldürün” EbûDâvûd, Sayd: 21; İbnMâce, Sayd:

Bir başka rivayet ise şöyle: Tüm kara köpekleri öldürünüz. Çünkü onlar şeytandır. Hanbel 4/85; 5/54

Ülkemizde hayvanların sırtından rant sağlayan bir kesim tarafından şişirilmiş bir hayvan sevgisi pompalanmakta, hayvanların insanlardan bile üstün olduğu vurgusu yapılarak cepler doldurulmaktadır.

İki sene önce, kedi kısırlaştırmak için veterinerlere gittiğimizde 150 TL’den 550 tL’ye kadar fiyat aldık. Oysa ameliyat aynı ameliyattı.

Yem fiyatları soygun düzeyine çıkmış, bir torba yem neredeyse asgari ücrete yaklaşmış.

Tabi birde hayvanlar için gelişen aksesuar vb sektörde var.

Rantiyecilere göre hayvanlar ne yapsa hakları, köpekler size saldırabilir, yaralayabilir hatta öldürebilir ama siz saldırgan köpekleri barınağa bile yollasanız suçlusunuz.

Belediyelerin bir çoğu da bu işin sadece rant ve reklamında...

Gelin binlerce köpek saldırısı içeren birkaç örneğe bakalım:

14.05.2019 tarihinde 9 yaşındaki Kerem, köpeklerin saldırısına uğradı.

Bursa'nın İznik ilçesinde okuldan evine dönen 9 yaşındaki Kerem Tarım, sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Çevredekiler tarafından kurtarılan ve sırtı ile kollarından ısırılan Kerem, "Bir anda bana doğru koşmaya başladılar. Bir süre kovaladılar, daha sonra yakalayıp, ısırmaya başladılar" dedi.

18 Nisan 2019’da ise bu defa Evli çift köpek saldırısına uğradı. Adana'nın Çukurova ilçesinde, köpek saldırısı sonucu yaralanan evli çift hastaneye kaldırıldı.

Bizde hayvan sevgisi öyle bir boyuta geldi ki, hayvan sahipleri saldırgan köpeklerini okula bile göndermeye başladı. 22 Şubat 2019 tarihinde Çorum'da bir ortaokula giren pitbull öğrencilere saldırdı. Saldırı sonucu iki öğrenci yaralandı.

22 Ocak 20195’de Karaman’da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan yaşlı adamı vatandaşlar kurtardı.yaşlı adam Ölümden döndü.

Herkes yaşlı amca gibi şanslı değildi. 06 Ocak 2019 günü Kayseri'de,sokak köpeklerinin saldırdığı 14 yaşındaki lise öğrencisini hayatını kaybediyordu.

lknur Bassion; Yoncaköy-Menderes’te yaşıyor.

Evinde üçü kangal altı köpek besliyor.

Köpekler, site halkı ve çevreden herkese saldırıyor, ne garip ki, ne Menderes Belediyesi ne de başka bir kurum hiçbir tedbir almıyor.

İlknur hanım ve köpekleri bu saldırıdan büyük bir keyf alırken insanlar acı çekmeye devam ediyor.

Bu saldırılar sonucu hayatını kaybedenler olursa ilgililer tedbir alır mı?

Sanmam bu işte büyük rant var!

İnsanlar ve insan sağlığı kimin umurunda.

lknur Bassion ve köpeklerinin son kurbanları 17.11.2019 tarihinde aynı sitede oturan Anton Mario PFISTER.

Bassion’un üç köpeği yoldan geçerken Anton Mario PFISTER’ e saldırıyor, ne hazindir ki, öncesinde hiçbir önlem almayan, köpeklerini durdurmayan İknur Bassion, köpekleri adamın ayağını parçaladıktan sonra tatmin olacak ki, köpeklerini yanına çağırıyor.

Pfıster, savcılık ve belediyeye şikâyette bulunmuş!

Sonuç ne mi olur?

Tabii ki hiçbir şey.

Önceki şikâyetler gibi sümen altı edilir. Bunca saldırıya rağmen köpekler barınağa bile alınmamış.

Belki Menderes belediyesi bu köpekleri barınağa almak için birilerini öldürmelerini bekliyordur.

Kim bilir?

Allah vicdan versin.

Başka ne diyelim?

Önceki ve Sonraki Yazılar