Hiç böyle gülmemiştik

Ahmet Hamdi Çamlı; Tayyip Erdoğan’ın 20 yıldır “Gönüllü şoförlüğünü” yapan “Reis” dediği şoförü…
Ahmet Hamdi Çamlı, 1965 yılında İstanbul, Fatih’de doğmuş. Aslen Trabzonlu..
İlköğrenimi Fatih İlkokulu'nda (Taşmektep) başlamış, lise öğrenimini, İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamış…
Uzaktan eğitim yöntemi ile hizmet veren Newport Üniversitesi mezunu ve ticaretle uğraşmakta. Daha sonra Davranış Bilimleri ve İlahiyat okumuş, biyografisinde kendi böyle diyo…
Yeliz takma adıyla meşhur.
Ahmet Hamdi, 10.02.2022 de milleti güldüren açıklamaya imza atmış, “Zamların tamamı CHP zihniyetinin ürünüdür” sözüyle yeniden meşhur olmuştu. Yeliz lakabıyla tanınan AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı zamlardan CHP’yi sorumlu tuttu. ,
Basında “AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı katıldığı bir televizyon programında zamlardan CHP’yi sorumlu tuttu. Çamlı "Bu zamların oluşmasında bizim bir dahilimiz yok. En büyük dahil CHP’de" ifadesini kullandığı yer aldı…
İşin ilginç yanı, Yeliz, zamlardan CHP’yi sorumlu tutarken; dediklerine kendisi bile güldü.
Enerji, akaryakıt ve gıda başta olmak üzere birçok ürüne gelen zamlar, yurttaşlara zor günler yaşatırken; iktidar kanadından tepki çekecek bir açıklama geliyordu.
20 yıldır iktidar olan AKP’nin Yeliz lakabıyla bilinen İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, katıldığı bir televizyon programında yurttaşların belini büken zamları da CHP’ye bağladı.
Söz konusu yayının görüntülerini CHP’li Mehmet Bekaroğlu, ”Bu adam AKP milletvekili; biliyorsunuz değil mi? Yakında Merkez Bankası başkanlığına getirilirse şaşırmayın” notuyla paylaştı.
Çamlı söz konusu programda şunları söyledi:
”Bu zamların oluşmasında bizim bir dahlimiz yok. En büyük dahil CHP’de. Bugün olan doğalgaz, elektrik zamları tamamı bu zihniyetin ürünüdür. Çünkü onlar paramparça etti memleketi. Kumara verdiler. Ben şimdi kendi malımı ABD’nin dolarıyla almak zorunda kaldım bu nedenle yetiştiremiyorum.”
Çamlı’nın bu sözleri sarf ederken gülmesi de dikkat çekti.
23 Aralık 2021 tarihinde Yeliz’in Cumhuriyet hazımsızlığına tanık oluyorduk.
AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı katıldığı bir televizyon programında Cumhuriyet’i ve CHP’yi hedef alıyordu.
Kanal 42 Televizyonu’nda yayınlanan Sümen Altı programının bu haftaki konuğu “Yeliz” lakaplı AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı oldu. AKP’li Çamlı, Gazeteciler Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül’ün sorularını yanıtladı. Çamlı, canlı yayında CHP’lilere hakaret ediyordu.
AKP’li Çamlı’nın konuşmasının ilgili bölümü şöyleydi:
“100 senedir diyorum, hala ‘Yok’ diyorlar. Hala daha iktidardalar. Yani iktidarda etkileri var. Bir fikirden, zihniyetten bahsediyoruz.
1950 yılına kadar CHP silahla yönetti bu ülkeyi.
1950’den sonra millet bir tokat vurdu bunlara. Kuruluştan belli o 50 yıl devletin içine onlar sızmış. Bütün bürokrasi onların elinde…
Siyasette bir Cumhurbaşkanı var, bakanlar var, milletvekilleri var. Bu kötü gidişatta CHP’nin de parmağı var. Ne demek, kesin yahu! Sen bana desen ki ağabey ‘Ben, bu huyumu beğenmiyorum’ vallahi, billahi, tallahi o senin kendini beğenmediğin, kendi ne ait o huyunda bile CHP’nin parmağı var. Çünkü bunlar, milletin ahlakını bozdular. İngiliz at arabasına beygir olan insanların torunları bunlar. Bunlar konuşulmuyor.”
AKP’li Yeliz, 10 Aralık 2020 de bu defa İlyas Salman’ı hedef alıyordu:
Çamlı, İlyas Salman’ın rol aldığı filmler ile “gavurlaştırma ve kökünden koparma” görevi üstlendiğini ileri sürüyordu.
Çamlı daha önce de “Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu” belirterek, “Alın teri için yola çıkan herkesin yanındayım” diyen sanatçı Türkan Şoray’ı hedef almış, Şoray hakkında “Tantanacı medya sahnesinin son artisti” demişti.
Artık gülme modundan çıkıp ağlama moduna mı geçsek?

Önceki ve Sonraki Yazılar