Okunacak kitaplar

Yazarlarımız, bıkmadan, usanmadan, yılmadan yazıyor. Muhteşem eserler ortaya koyuyorlar. Bizlere de onları okumak kalıyor.

'Yediden Yetmişe Nutuk', Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet çocuklarına ölümsüz armağanı Nutuk'un Oya Adıyaman tarafından düzenlenmiş hali. Kitap Toplumsal Yayınevi'nden çıkmış.

Kitabın tanıtımında Atatürk’ün;

“Türk Gençliğine Bıraktığım Emanet

Saygıdeğer efendiler, sizi günlerce alıkoyan uzun ve ayrıntılı konuşmam, en sonunda, geçmişte kalmış bir dönemin hikâyesidir. Bunda, ulusum için, gelecekteki çocuklarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek bazı noktalar belirtebilmiş isem, kendimi mutlu sayacağım.

Efendiler, bu konuşmamla, ulusal hayatı bitmiş sanılan büyük bir ulusun, bağımsızlığını nasıl kazandığını, bilim ve tekniğin en son esaslarına dayanan ulusal ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım.

Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan bu yana çekilen ulusal felaketlerden doğan uyanışın ve bu sevgili vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir. Bu sonucu, Türk gençliğine emanet ediyorum.”

şeklindeki sözleri yer alıyor…

Yediden Yetmişe Nutuk


Bir diğer kitabımız; Türk Solu Sahibi ve Sorumlu Yazı işleri Müdürü Özgür Erdem’in kaleme aldığı 'Lozan Yalanları ve Gerçekler'... Erdem bu kitabında Atatürk düşmanı sözde tarihçilerin Lozan hakkındaki yalanlarını belgeleriyle yanıtlıyor.

Kitapta yalanlar şöyle sıralanıyor:

YALAN: Lozan zafer değil hezimetti.
YALAN: Lozan’da 3 milyon km2’den 780.000’e indik.
YALAN: Musul’u, Batı Trakya’yı, Oniki Ada’yı, Mısır’ı, Kıbrıs’ı Lozan’da verdik.
YALAN: Meis adası Sevr’de bizimdi Lozan’da verdik.
YALAN: Vahdettin direndi, Sevr’i onaylamadı.
YALAN: Lozan’da gizli bir madde var 2023’te bitiyor.
YALAN: İngilizler Lozan’ı onaylamak için Hilafet’in kaldırılmasını bekledi.
YALAN: Lozan büyük ekonomik yıkım getirdi.
YALAN: İngilizler Lozan’da ne istedilerse aldı. İyi pazarlık edemedik.

Yazarın diğer eserlerinden bazıları: Deniz Gezmiş Büyük Albüm, Sultan Galiyev Bütün Eserler,Deniz, Yaşamı Ve Mücadelesi, Stratejik İflas, Dersim Yalanları Ve Gerçekler


Üçüncü kitabımız Aydınlı yazar Erol Yıldız tarafından kaleme alınmış. Kitap Yason Yayıncılık tarafından yayınlanmış. Yazar kitabı hakkında bakın neler söylüyor:

“Bu kitap çağdaş düşünen her kişinin kabul ettiği fikrin ana temasıdır. Asrın lideri demekle kastım şuydu. Atatürk, 1919 yılında başlattığı ve bütün çevresi emperyalist ülkeler tarafından çevrilmiş olan ve yaşam savaşı verirken, yanan ateşin küllerinden yeniden haklarını elde eden bir ülke haline gelen Vatanın, halkın iktidarı olan Cumhuriyeti kurarak millete armağan etmiştir.

Çağdaş bir ülke konumuna getirilen ve kısa zamanda tüm dünya ülkelerinin kabul ettiği ülke olan Türkiye Cumhuriyeti, her şeyini ona borçludur.

İşte kitabın başlığı olan Asrın Lideri ismi, işte bu çağdaşlığın ve bağımsızlığın tek anlatımı tarzıdır. Kısaca söylemek gerekirse, 2019 yılı basım tarihli olan bu kitap, 1919 ile 2019 yıllarına göre BİR ASIR´ı geçmiş olan dünyanın en büyük Asrın liderinin bu ülke için neler yaptığının kanıtı niteliğindedir."


 

Yazarın diğer kitapları:

Geçmişten Geleceğe Siyasi Yalanlar

Liderin Gözüyle 2023

İçimizdeki Mizah

Atatürk Devrimlerine Bakış

IQ Hallerimiz


 

Önceki ve Sonraki Yazılar