SIRA EMEKLİLERİMİZDE

Şimdiki genç kuşaklarımız çok bilmezler. Eskiden seçim zamanı gelip liderler meydana, halkın karşısına çıkınca miting meydanlarında vaatlere başlarlardı. En unutulmayan seçim vaadimiz de biri ev biri araba herkese iki anahtar sözü verilmişti. Meşhur seçim vaatlerimiz ekonomiyi 500 günde düzlüğe çıkaracağız, Susurluk olayını çözeceğiz, 1 milyon işsize iş vereceğiz gibi gibi…

Şimdilerde seçim zamanı meydanlarda artık vaatler konuşulmuyor. Konuşulanlar genellikle yol yaptık (bulunduğum şehirden Ankara’ya gidiş 111-TL, dönüşte 111-TL belirtmeden geçemedim 220 km), köprü yaptık, o yoktu, bu yoktu, dış güçler, iç güçler, paralel güçler gibi gibi…

Ama bu seçimde artık hem vaatler var, hem sosyal medya var. Bir tweet atıyoruz saat 21:00’da buluşalım diye Youtube, Facebook, Twitter’dan milyonlara ulaşılıyor. Emekli bayram ikramiyesini 8.500.-TL yaptık, Kurban Bayramı’nda da fark ile beraber 15.000.-TL vereceğim. Hadi bakalım, daha ne olsun!

Geçen torun hesap yapıyor; ‘Annem, babaannem, dedem üç emekli Kurban Bayramı’nda 45.000.-TL paramız var’ diye. Benden söylemesi! Şimdiden küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticilerine sesleniyorum. Kurban bayramında her evde kurban kesimi artık ihtimaller içinde.

En düşük emekli maaşını 7.500-TL yaptık. Yapılması güzel ama bana göre haksız. Şöyle hani nerede kaldı? Ben 5.000 gün prim ödedim, ben 9.000 gün prim ödedim, ben 20 yıl prim ödedim, ben 30 yıl ödedim ne oldu? Hepsini eşitledik. Tabi ki maaşı 7.501-TL ve üstü emeklilerimiz soruyor şimdi. Eee bize yok mu?

Geçenlerde Kasım ayında okulların ara tatilinde müdür arkadaşlarımız ile Antalya’da 3 aile kış tatili yapalım dedik. Şansımıza hava o kadar güzeldi ki denize de girdik, havuzu da girdik. Otel yönetimi deniz ve havuz beachlerini bile kapatmamış. Her şey dahil belli bir ismi olan otel ama konumuz bunlar değil. Konumuz Kasım ayında otel öyle bir dolu idi ki otelde 60,70, 80 yaşlarında Alman, Hollanda, Fransız, Danimarkalı… İnanır mısınız bastonla yürüyenler var içlerinde. Gruplar halinde arkadaşları ile akrabaları her şey dahil 28 günlüğüne tatile gelmişler. Akşam yemeklerine en güzel kıyafetlerini giyiyorlar süsleniyorlar, ellerinde şaraplar, muhabbetler, toplu yemekler, oyunlar… O kadar mutlular ki, daha fazla anlatıp kıskandırmayayım.

Ya bizim emeklilerimiz? Bizim ilde iki tane park var. Biri aşağıda biri yukarıda… Hava güzel olunca amaçsız şekilde parkta otururlar, vakit geçirirler.

Bekliyoruz vaatleri. 7.500-TL az bile. Ee ben, bize yok mu diyorlar. Kurban bayramı’nda 15.000.-TL çok güzel hareket bunlar. Bakın başka ülke emeklilerini kısaca anlattım. Yukarıda, daha başka da bekliyoruz, emeklilerimiz sıra sizlerde…

Yok öyle kaynak yok, şu yok, bu yok kabul etmiyoruz! Bizim emeklilerimize her şey yakışır.

Bizim emeklilerimizin emeklerini düzgün kullansaydınız efendim!

Önceki ve Sonraki Yazılar