Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Hafta değerlendirmesi

İDDAA’DA oranlar düşük açıklanır sonra da hep düşer adeta sıfıra yakınsar. Yaygın eğilimin tersi bir yükselme olursa anlarız ki o tahmin yatacaktır. Ama bu hafta iyice saçmaladılar.
Süper Lige veda maçları oynayan Karabükspor bu hafta Malatya deplasmanına gidiyor. Malatya’nın kazanması adeta garanti. 1.40 açıkladılar oranı. İki gün içinde 1.20’ye düştü. Sonra 1.25 oldu ve cuma öğle itibariyle 1.30. Doğal şekilde oynanma oranlarına göre bir seyir mi var, bir müdahele mi, göreceğiz…
Pucheon, Schlupp, Sako, Sakho, Loftus-Cheek gibi eksikleri olan Crystal Palace takımı, ilk dörde girme mücadelesi veren Tottenham’ı ağırlayacak. Bu maçta da Tottenham’ın kazanması garanti gibi: 1,35. Bu gibi komik oranlarla insanların itildiği çukur: En az iki farklı galip gelir, favori takımlar…
İngiltere’de Burnley – Southampton maçı 1-1 beraberlik diye bağırmakta. City’ye satılmayan Mahrez, küsüp 10 gün idmanlara çıkmamıştı, barış sağlandı. Leicester City, Stoke City’yi zor da olsa yenecektir. Aslında handikap yapacakları bir maç ama Stoke düşme hattında. Direnmeye çalışacaklardır.
Kayseri uzun zamandır kazanamıyor; Kasımpaşa karşısında tek farklı galibiyetleri oynanmalıdır. Trabzon, Alanya deplasmanına “gol atma” gazı ile gidiyor. Karşılıklı golün kesin olduğu maçta 2-2 gibi gollü beraberlik olasıdır. Zira Alanya da yangınlarda.
Eksikleri dönecek olan Göztepe evindeki maçta Robinho’lu Sivas’ı yenmeye çalışacak. Yine tek farklı galibiyetleri denenmelidir. Aynı tahmin BaşakşehirGençlerbirliği maçı için de söylenebilir. Bugünlerde teknik direktörlük karizması tavan yapan Ümit Özat bu maçı ucu ucuna kaybetse bile kendi adına puan toplayacaktır.
Beşiktaş-Fenerbahçe maçına tek maç açılmış. Özel etkinlikler de var: Kim gol atar, kırmızı kart olur mu, penaltı olur mu şeklinde. Şenol Hoca’nın en uçta NegredoLove ikilisinden hangisini tercih edeceğini bilebilsek tahmin daha kolay olurdu. Negredo’lu bir başlangıç ilk yarı beraberliğine ve hatta Fener’in sürpriz golüne götürebilir maçı. Ama Wagner Love muhteşem bir oyuncu. Onunla başlarsa ilk yarı 1, ilk golü Love atar gibi bahisler alınabilir. Oynayanlar çoğunlukla her türden beraberlik ve alt oynamışlar. Haksız da sayılmazlar zira son yıllarda isabetli şut atılmadan biten maçlar izledik. Hepsinde ya Fener var ya da Aykut.

Önceki ve Sonraki Yazılar