Büyük hayal kırıklığı olan o bakan

Bilinmelidir ki Türkiye’yi bugün tek (1) tarikat yönetiyor. Bunun adı Halidilik… 19. Yüzyıl başlarında Kürt kökenli Molla Halid’in kurduğu Kadiri ve Nakşibendi kimlikli bir tarikat bu. 1925’te cumhuriyete karşı ayaklanan Şeyh Sait bile bu tarikattandı. O yüzden de bu hainin adına AKP’nin Diyanet’i Şırnak’ta cami bile yaptı. Saltanata hizmet eden ve emperyalist Batı ile işbirliği yapan Halidilik, 1950’den sonra yeniden canlandırıldı. Abdülhekim Arvasi ve Mehmet Zahit Kotku çizgisi, tam bir Amerikancı çizgi oldu. AKP’yi kuranların büyük bölümü de işte bu Halidi tekkesinden geliyor ve tümü de ABD’nin Yeşil Kuşak projesinin elemanı olan Kotku’nun yetiştirmesi...

Halidilik, Doğu Anadolu’da Kürtler arasında kuvvetle yayıldı. Bugün de Menzilciler, Halidi zihniyeti temsil ediyor.

Lakin bölgede Halidi gericiliğin üretim merkezleri, yasadışı biçimde çalışan sözde medreseler. Demokrasi ve kadın düşmanı, her türlü ileci fikre karşı çıkan, İslam dinini Muaviye-Osman çizgisinde yorumlayan medreseler, bütün gücüyle AKP iktidarına çalışıyor. Bunun bilgilerini çok yakında raflarda yerini alacak olan “TÜRKİYE’DE TARİKAT KUŞATMASI/Halidi Cehennemi” adlı çalışmada göstereceğiz.

İşte bu medreselerin ve Halidi tekkelerin en büyük destekçisi de Milli Eğitim Bakanlığı… Milli Eğitim Bakanlığı, vakıf veya dernek tabelası takarak kendisini gizleyen tarikat-medrese örgütlerinin milli eğitime el koyması için her türlü operasyonu yapıyor. Bakanlığa bu emri veren de tahmin edileceği üzere kendisi de Halidi tekkesinden gelen Tayyip Erdoğan.

Milli Eğitim’e son olarak Ziya Selçuk bakan yapıldı. Eğitim kökenli bir isim olduğu için bu atama beni umutlandırmıştı. Ama gördük ki Sayın Selçuk bunca yıldır savunduğu eğitim değerlerini ayakları altına almış. Çocuklarımızı harem-selamlık kamplara yollamaktan tutun da okulları cahil tekke şeyhlerinin işgaline açmak gibi işlere kadar çağdışı ne varsa, evet diyor.

Evet; benim için AKP döneminin en büyük hayal kırıklığı Ziya Selçuk oldu. Onun eğitimci kimliği ve eğitimle ilgili fikirleri o karanlığa biraz ışık katacak gibiydi. Yazık oldu, Ziya Selçuk da tarikat-tekke- vakıf cehenneminde kayboldu gitti.

Peki asıl yitiren kim?

Yitiren, çağdaş dünyadan hızla uzaklaştırılan ve kalitesi yerlerde sürünen Türk eğitimi oldu.

Bir de çağdışı zihniyete teslim edilen İslam dini yitirenler arasında…

İşte bu tehlike Türkiye’nin asıl beka sorunudur.

SAHTEKÂR TRUMP VE ADAMLARI
ABD’nin 1990’larda başlayan tek adamlığı artık sona erdi. Çin ve Rusya, kesti önünü bu vahşi sürünün.

Gel gör ki ABD’nin başındaki Trump, kendisine karşı gelen ufak devletleri tehdit ederek, “Sizi yer yüzünden sileriz! Sizi taş devrine geri göndeririz!” gibi palavralar atıyor. Ama bunun ciddiye alınmadığını görünce de ticari kısıtlamaları devreye sokuyor. Dünyayı geriletmek adına Çin’e baskı yapıyor. İran’ı hem silahla tehdit ediyor hem de ekonomik yaptırımlarla boğmaya uğraşıyor. Rusya’ya karşı Avrupa’da yeni duvarlar örüyor. Türkiye de onun hedefindeki bir ülke. Tek derdi, bize pahalı savaş uçakları satmak ve elinde tutmak...

Korkmaya gerek yok. Küçücük Kuzey Kore’ye bile söz geçiremeyen Trump, Türkiye’ye hiçbir şey yapamaz… Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığımıza ve Kıbrıs’a sahip çıkmak, Suriye-Irak hattında terör örgütlerini ortadan kaldırmak, Ege’de Yunanlıların işgal ettiği adalarımızı korumak, anamızın ak sütü kadar helaldir.

HAKAN ATİLLA OLAYI
Trump yönetimi, Türkiye’yi İran’a yaptırımlar üstünden kıstırmaya kalkıştı. Bunun için de Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından birisi olan Hakan Atilla’yı ABD’de tutuklayıp hapse mahkum etti.

Suçu neydi Hakan Atilla’nın?

-İran’a uygulanan ABD yaptırımını delmek!

Peki, Hakan Atilla bunu tek başına yapabilir miydi?

Asla!

Onun üstünde Halkbank Genel Müdürü var. Onun üstünde de Maliye Bakanı bulunuyor. O Maliye Bakanı’nı o makama getiren ise Recep Tayyip Erdoğan…

ABD; bu asıl sorumlular için bir soruşturma açtı mı?

-Hayır!

İşte bunun için diyorum ya, Trump bir sahtekârdır. İran’a yaptırımı bile böyle sahtekârca kullanmaktadır.

Amerikan yargısı da bu sahtekârın işaretine göre işlem yürütmüştür ve karar almıştır.

Canları Cehennem’e…

Önceki ve Sonraki Yazılar