Nihat Özdemir sen şikeci miydin?

Onu tanımayan yoktur. Şu an Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Başkanı. Ama Nihat Özdemir aslında bir müteahhit.

Hem de öyle bir müteahhit ki AKP iktidarları döneminde Allah ona yürü ya kulum dedi.

Onun şirketi LİMAK, Türkiye’de devletten ihale alan 5 büyük müteahhitlik şirketinden birisi…

Yani AKP Lideri Erdoğan’ın has adamlarından birisi…

Sayın Özdemir dikkatimi ilkin 2003 yılında TEKEL’in özelleştirilmesi sürecinde çekmişti. Erdoğan iktidarı TEKEL’in temelini oluşturan içki bölümünü oldukça ucuz bir fiyata onun liderlik ettiği bir konsorsiyuma satmıştı.

Şu işe bakın ki iktidarın sevgilisi olan bu şirket, 292 milyon dolara devletten aldığı TEKEL İçki’yi iki yıl sonra Amerikalılara 810 milyon dolara satarak kısa sürede 518 milyon dolar kâr elde ettiler. (Not: ABD’liler de aynı Tekel İçki’yi tam 2 milyar 100 milyon dolara başka bir şirkete sattılar. Rakamlara bakın da Türkiye’nin bir şirketinin nasıl yağmalatıldığını buradan görün.)

TEKEL işi, diğer ballı ihalelerin başlangıcı oldu. Ve bugün devletin garantili ödemesi şartının bulunduğu devlet ihaleleri devreye girdi. “Devletin kasasından 1 lira çıkmayacak!” yalanı ile yaptırtılan yollar, köprüler, hastaneler üstünden Türkiye’nin nasıl yolunduğunu biraz aklı olan herkes görüyor.

FENERBAHÇE’DE YÖNETİCİYDİ

Nihat Özdemir çevresi kuvvetli, parası bol bir insandı. Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım döneminde 10 sene başkan vekilliği konumunda bile bulundu. Onun bu görevde bulunduğu dönemde ünlü 3 Temmuz 2011 tarihli Şike Operasyonu başlatıldı.

Bugün artık mahkeme kararlarıyla bu operasyonun Fenerbahçe’ye karşı FETÖ tarafından düzenlenen bir kumpas olduğu ortaya çıkmış bulunuyor. Bu aklanma kararları iki yıldan fazladır Yargıtay’da onama bekliyor. Daha doğrusu, Fenerbahçe yönetiminin başının üstünde bir kılıç gibi tutuluyor.

Tam bu sırada Nihat Özdemir ortaya çıkıyor, bir demecinde diyor ki: “2010-11 sezonunu yaşadık, 9 sezon geride kaldı. 9 senedir herhangi bir şekilde şike olayına rastlamadık.”

ALİ KOÇ HAKLI DEĞİL Mİ?

AKP Lideri Erdoğan’ın işareti üzerine Nihat Özdemir bir sene önce TFF Başkanı oldu. Futbolu, Saray’ın istediği gibi yönetmesi için… Yoksa böyle bir görevde ne işi vardı Sayın Özdemir’in?

O da tuttu Fenerbahçe’nin 9 yıl önce şike yapmış olduğunu söyler gibi konuştu. 9 yıl sözü doğrudan doğruya 3 Temmuz kumpasına bir göndermeydi. O tarihten beri şike olmadığını söylemek de o tarihte şike olduğunu söylemenin dolaylı bir biçimiydi.

Bu durum Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u haklı olarak çok kızdırdı.

Eğer, Sayın Özdemir kendi TFF Başkanlığı dönemi ile ilgili konuşsaydı, kimse garipsemezdi.

Onun hiç gerek yokken 9 yıl önceden söz etmesi, FETÖ’cülerin Fenerbahçe’ye karşı kurduğu şike kumpasına arka çıkmak oldu.

Şimdi soru şu: O tarihte Nihat Bey de Fenerbahçe yöneticisiydi. 9 yıl önce şike yapıldı ise şikenin bir ortağı da kendisi olmuyor mu?

Yeniden soruyorum bütün Fenerbahçeliler adına: Siz 9 yıl önce şike mi yaptınız Nihat Bey?

Bu mesajınızla Yargıtay’ı etkileyerek beraat eden Fenerbahçe’yi cezalandırtmak için işaret mi verdiniz?

Siz bu fikri kimden aldınız Nihat Bey?

ZEKERİYA ÖZ İLE AYNI DÜZLEMDE

Nihat Bey kardeşim! Fenerbahçe’nin 9 yıl önce şike yaptığı iddiasını piyasaya süren FETÖ elemanı Savcı Zekeriya Öz olduğuna göre, siz kaçak Savcı Öz gibi mi düşünüyorsunuz? O süreçte Fenerbahçe’nin hakkını savunmak için buna benzer soruları sık sık sormuştum; siz de sordurtuyorsunuz…

Çok çok acıdır ki siz Fenerbahçelileri kızdırarak başarılı olduğuna inanan bir insansınız. Demişsiniz ki: “Görüyorum ki en fazla tepki aldığım grup, aldığım kararlardan en çok şikayet edenler Fenerbahçe taraftarları. Bunu gördükçe de, 'Ya Nihat, sen doğru karar alıyorsun, Fenerbahçe ceketini dışarı asarak buraya oturdun' diyorum.”

Aferin sana Nihat Bey! Fenerbahçelileri çileden çıkartan kararları aldırttığını da böylece itiraf etmiş oldun.

Fenerbahçe’nin yeşil sahalarda nasıl doğrandığını görmek istemeyen körler bu açıklamanla biraz uyanırlar sanırım.

Yap vazifeni Bay Özdemir, iyi yap! Müteahhit demek zaten taahhüt eden demektir. Bir yerlere verdiğiniz taahhütlerle Fenerbahçelileri çıldırtmaya devam edin ve bununla da medyada övünün.

Önceki ve Sonraki Yazılar