ONLARIN SUÇUNA BEN DE ORTAK OLUYORUM

2008 yılının Nevruz’unda…

AKP’nin pazarlık yaptığı PKK’lılara, “Bakın, istemediklerinizi tutukluyoruz!” mesajı vermek için…

AKP’nin polisleri, siyasallaşmış savcıların emri ile medyaya bir operasyon daha başlattılar.

Cumhuriyet Gazetesi ile Aydınlık ve Ulusal Kanal basıldı. İlhan Selçuk ile Doğu Perinçek  göz altına alındılar.

O gün ortaya çıkıp televizyonlarda, “Eğer İlhan Selçuk, Doğu Perinçek suçlu ise, onların işlediği suça ben de katılıyorum. Beni de tutuklayın!” diye konuştum. Ve Güneş Gazetesi’ndeki köşemde “Beni de Tutuklayın!” başlıklı bir yazı kaleme aldım.

Şimdi aynısını söylüyorum:

-Ey yargıçlar! Sözcü Gazetesi’ndeki gazetecilere ceza yağdırdınız. Onların işlediğini söylediğiniz suçlara ben de katılıyorum. Buyurun beni de cezalandırın.

UTANÇ KARARI

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi, Sözcü Gazetesi’nin yöneticilerine ve yazarlarına cezalar yağdırdı.
Yazar arkadaşlarımızdan Emin Çölaşan: 3 yıl 6 ay 15 gün, Necati Doğru: 3 yıl 6 ay 15 gün, Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz: 3 yıl 4 ay, sozcu.com.tr Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin: 3 yıl 4 ay, sozcu.com.tr Haber Koordinatörü Yücel Arı: 2 yıl 1 ay, muhabir Gökmen Ulu: 2 yıl 1 ay, muhasebe görevlisi Yonca Yücekaleli: 2 yıl 1 ay hapse mahkum edildiler.

Sebebi çok gülünç: Sözcü Gazetesi, FETÖ’ye yardım etmişmiş…

Sanki Sözcü Gazetesi idi FETÖ ne istediyse onu veren…

Ayıptır ayıp: Siz ey savcılar; çok iyi biliyorsunuz! FETÖ’nün operasyon gazetesi Taraf Gazetesi idi. Neden ona bir soruşturma açmadınız?

Ey Savcılar, FETÖ’nün polisleri özel görüşmeler yapan operasyon gazetecilerine niçin dava açmadınız? Örneğin Rasim Ozan Kütahyalı, Nagehan Alçı, Şamil Tayyar vb… gibi isimlere “Ergenekon, Balyoz,  Donanmaya Kumpas gibi FETÖ kumpaslarını neden alkışladınız?” diye niçin sormadınız?
Sormadınız, sormazsınız, sormayacaksınız…

Çünkü niyetiniz FETÖ’cüleri soruşturmak değil; AKP’nin sevmediği medyayı susturmaktır. Bu dava da bu kararlar da ülkenin tarafsız medyasını korkutarak susturmak davasıdır.

Bugün Türk yargısının kara günlerinden birisidir.

Ama millet Sözcü Gazetesi’nin ve onun onurlu yazarlarının yanındadır.

Tekrar ediyorum ki tek adam iktidarını korumak için aldığınız bu haksız kararlarla gazetecileri susturamayacaksınız: Emin Çölaşan ve Necati Doğru hangi suçu işledi ise altına imzamı atıyorum; buyurun beni de cezalandırın!

Önceki ve Sonraki Yazılar