Süleyman Karan

Süleyman Karan

Her komploda olduğu gibi suçlu tabii ki yine uşak!

Tarih boyunca din bezirganlığı ve ırk istismarı hep kol kola olmuş ve musallat olduğu diyarı yok etmiştir. Siyasal islam ve ırkçılık, ideolojik arkaplanı ilkel, akıldışı, insanlık düşmanı ve aynı oranda da düşük iki siyaset tarzıdır ve her zaman dış güçlere satılıktır. Her iki siyasi akımın ülkemizde ortaya çıkışının ardında, başta ABD ve Britanya olmak üzere emperyalist ülkelerin yönlendirici etkisi olmuştur. Soğuk Savaş döneminde, Türkiye’deki ırkçı ideolojiden paramiliter bir örgüt ortaya çıkartan ve MHP’yi kurduran CIA’dir. Siyasal islam ise Milli Görüş’ten kopup, tamamıyla ABD eksenine yine CIA menşeli bir proje olan Fethullah Gülen Cemaati’nin aracılığıyla Pennsylvania’da girmiştir. Bugünkü AKP Genel Başkanı’nın hapse girişi, sonra ABD ziyareti ve daha sonra AKP’nin kuruluşu dış mihraklar tarafından planlanıp hayata geçirilmiştir. Tüm bu plan, Genişletilmiş Ortadoğu Projesi’nin bir parçasıdır ki, zaten yıllar sonra Suriye’nin işgalinde, AKP bu verilen rolü eline yüzüne bulaştırarak üstlenmeye çalışmıştır.

Tabii ki suçlu uşak!

Ben böyle –mektedir ve –maktadır ile biten akademisyen dilinden nefret eden biri olmama karşın, bu yukarıdaki girişi böyle yazdım, zira bu Dünya’nın Güneş Sistemi’nde bir gezegen olduğu kadar net bir bilgi... Yani yüzde 100 gerçek.
Ancak hep söylendiği gibi emperyalist güçlerin beyin takımı o kadar da akıllı değil. Bunun pek çok örneğini son yarım yüzyılda hep birlikte gördük. Vietnam’daki rezalet, Afganistan, Irak, Libya ve Suriye... Örnekler çoğaltılabilir. Zira emperyalist ülkeler kendilerine uşak seçerken, çoğunlukla istedikleri denli akıllı ve becerikli uşaklar bulamaz. Uşak ne kadar akıldan ve beceriden uzaksa, emperyalist oyunlar da çarşafa dolanmaya o kadar müsaittir. Hatta o uşak, bir bakmışsınız kontrolden çıkmış, emperyalizmin ama ondan da fazlası o ülkenin, hatta bölgenin başına bela olmuş!
Komplo sapıtınca...

İşte Türkiye’deki manzara tam da bu... Bir grup beş para etmez sözde aydın ve medya tarafından desteklenen FETÖ-AKP koalisyonuyla Türkiye’nin başına bela olan siyasal islam, süreç içerisinde ülkeyi kutuplaştırarak, orduyu likide ederek, yargının bağımsızlığını yok ederek, eğitimi cehalet kaynağına çevirerek koskaca ülkeyi bir muz cumhuriyeti haline getirmeyi becerdi. İki farklı siyasal islam kolunun çıkar çatışması, bu ülkede bir darbe girişiminin yaşanmasına bile neden oldu. Tek adam rejiminin iler tutar tarafı yoktu ve bunun için bir koltuk değneği gerekiyordu, işte o zaman da CIA tarafından kurulmuş ırkçı parti sahneye çıktı. Bir süre de böyle kör topal idare ettiler.

Düşüklükte de lider

Her iki partinin insan kaynaklarının gerek birikim, gerek beceri, gerek zeka ve gerekse onur skalasının beş para etmez olması sebebiyle, bugün Türkiye içten çökertilmiş, kutuplaşmış, ekonomik açıdan iflasnı eşiğinde, dış politikada hezimetler yaşayan bir ülke... Ve yine bu sebeple, sadece siyasi açıdan değil sosyal açıdan da bir çöküş yaşıyor. İşte emperyalizmin tankla tüfekle yapamadığını, bu koskoca ülkeye siyasal islamcı ve ırkçı ajanlar yapıyor.
Bu rezilliğin son perdesinde, bu müptezel iktidar din bezirganlığı ve ‘vatan, millet, Sakarya’ ile sürdürmeye çalıştığı ideolojik hegemonyasını kaybederken, iktidarı bırakmamak için her türlü komployu ve provokasyonu yapmaya çalışıyor. ‘Türkiye İttifakı’ denen saçma sapan söylenti ise tam anlamıyla bu komploları hazırlarken, zaman kazanmak için uydurulmuş bir garabet! 

Önceki ve Sonraki Yazılar