Süleyman Karan

Süleyman Karan

Terörist, ortağı, darbeci ve dış güçlerin tetikçisi

Başlıktaki dört tanımı toplayın, hiç üzerine bir şey eklemeyin, iki nokta üst üste koyun, işte size İhvan! Kurulduğu günden bu yana, Ortadoğu’da her türlü emperyalist gücün maşası olmuş din bezirganı iki hareketten biridir İhvan-ı Müslimin, Türkçesi ile Müslüman Kardeşler. Diğeri de kafa kesen Selefilik’tir ki, işte onun uç noktasını da IŞİD temsil eder, el Kaide de aynı kaynaktan beslenir. İhvan’ın farkı, Batılı emperyalist güçler tarafından iyice makyajlanmış, sözde ‘demokrat’ bir maske takmış olmasıdır. Fırsat buldukları anda bunlar da kafa keser, söz gelimi Suriye’de emperyalizmin maşası olarak iç savaşı çıkartan bu vatan hainleri, her fırsatta Arap Alevileri’ni ailece katletmekten geri kalmamıştır. Bugün de Suriye’den Bangladeş’e, Fas’tan Endonezya’ya islam coğrafyasının her köşesinde fitne ve fesat peşinde koşan bu örgüt, gününe göre hangi emperyalist güç sırtlarını sıvazlarsa onun maşası olmak için çabalıyor, halk düşmanlığına, işbirlikçiliğe ve vatan hainliğine devam ediyor.

Teröristle ortak kumpas Farklı yapılar, ancak bugün İhvancı ortağı tarafından FETÖ diye adı zikredilen Cemaat de siyasal islamın bir koluydu. Ve her ikisinin de siyaset tarzları birbirlerine çok benziyordu. Zaten bugün iktidardaki siyasal islamcı kadro da bire bir FETÖ yöntemlerini kullanıyor. Bunların işbirliğini uçan kuş bile biliyor, bugün düşman olmaları, dün bu ülkenin çanına ot tıkadıkları, en büyük ihanetleri birlikte gerçekleştirdikleri gerçeğini unutturamaz ve tabii ki bir gün mutlaka hesap verecekler. Her ne kadar beş para etmez yandaş medyada, beş para etmez sözde gazeteciler, meczup kanaat önderleri ve çer çöp akademisyenler, binbir zırvayla bu suçu gizlemeye çalışsa da, tarihin çöplüğünde rezil bir köşeleri olacak.

Komplocuların dili sürçer

Bugün ırkçılar ve bir grup eski maocu artığıyla, güvenlikçi politikalar üzerinden iktidarını sürdürmeye çalışan İhvan uzantıları, taban desteğini kaybeder, bir yandan da bölünürken, dil sürçmesiyle, bugüne kadar teröristlerle işbirliği yaptıklarını, aynı zamanda emperyalizmin bir uzantısı olduklarını da ağızlarından kaçırıyor. AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, bir tartışma programında, boş bulunup, “FETÖ ile AK Parti bürokraside geçmişte kol kola girdiyse, bunu da farklı darbecileri tasviye etmek için yaptı” deyiverdi. Hadi burası şaşkınlık olsun ya devamına ne demeli? Bire bir dediği şu: “Bir tarafta, çok açık söylüyorum, darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı, bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldık”. Yani ‘tüm devlet organlarına sızdık ve teröristlerle işbirliği içinde pek çok sivil darbe yaptık’ itirafından başka bir şey değil ağzından çıkanlar!

Darbecilikte bir numara

İki siyasal islamcı örgütün koalisyonu döneminde bu komplolar yaşandı. Ardından devleti ve ülkeyi parçalarken, pay kapma kavgası yüzünden birbirlerine düştüler ve hesaplaşma da bir darbe girişimiyle oldu. Darbeyi beceremeyen Cemaat tasfiye oldu, beş gün sonra kazanan siyasal islamcı klik bu millete OHAL darbesini yaptı. Ardından ırkçılarla ittifak içinde hem belediyelere, hem meclise sayısız darbe yapmayı sürdürdüler ve bundan sonra çok daha kötücül, çok daha bölücü ve bu ülkeyi yokoluşun eşiğine getirecek her türlü komployu da yapacak potansiyeline sahipler. Ve her ne yapacaklarsa işte eski ortaklarının, yani FETÖ’nin yöntemiyle yapacaklar.

Yeni bir komplo peşinde

Yazının girişinde sözünü ettiğimiz İhvan’ın en dejenere kolu olan bu siyasal klik, hiç bir şekilde iflah olmaz. Bunun anlamak için biraz İhvan’ın geçmişine bakmanız yeterli olacaktır. Kurulduğu günden itibaren İngilizler, Naziler ve sonra da ABD’nin maşası olmuş bu zehirli örgüt, darbe de yapar, terörist de olur, terörist işbirlikçisi de olur, vatan tanımadığı, millet tanımadığı için her türlü vatan haini de olur. İşte bu sebeple, her türlü kumpası, komployu, bölücülüğü, kötülüğü her an beklemek gerekir. İhvan’ın nasıl dış miuhrakların vazgeçilmez uşağı olduğunu merak ediyorsanız, Doç. Dr. Behlül Özkan’ın YetkinReport’ta yayımlanan ‘Türkiye’de reislamizasyon, Müslüman Kardeşler ve CIA’ (https://yetkinreport.com/2020/06/10/turkiyede-reislamizasyon-musluman-kardesler-ve-cia/) yazısına bir göz atmanızı tavsiye edeyim. Nasıl zehirli bir örgütten söz ettiğimi daha net anlamanıza yardımcı olacaktır.

Ortakları da dış mihrak

Bunlar böyle, doğal olarak ortaklarına baktığınızda da çok farklı bir şey göremezsiniz. Hepsi birer dış mihrak maşasıdır. NATO ve CIA’in kurdurduğu MHP ile Çin yapımı komplocu parti ve bir de ne idiği belirsiz bir ırkçı parti daha... Bu bileşimden çıksa çıksa şer çıkar, bu ülkeye zarar çıkar. Ve görünen o ki pek yakında çok pis bir komplo için hazırlanıyorlar! Şimdiden kokusu çıkmaya başladı, şimdiden tehditler kol geziyor. Ama bu yurdu onlara yedirmeyecek kadar güçlü bir muhalefe ve yurtsever bir damar var. Dünyada İhvan çökerken, son saldırılarına direnmek de boynumuzun borcu olsun! Ne islam coğrafyası ne de bu vatan bu zehirli örgütün eline kalmayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar