Osmanlı Türklüğü aşağıladı

Osmanlı aslında en büyük zulmünü Türklere, Alevilere yapmıştır. Kuyucu Murat paşalar Türkmen, alevi kitleleri kırıma uğratmıştır. Kuyulara doldurmuştur. En büyük zulmünü Türklere yapmıştır.  Dahası Türklüğü aşağılamıştır. Türkler için Osmanlı “etrak-ı bi- idrak” demektedir. Anlam olarak idrakten (anlayıştan) yoksun Türk demektir. Osmanlı hakaret ederken de Arapça, Farsça konuşmaktadır. Şimdi kendisini Türk milliyetçisi olarak gören kişilerin Osmanlı’da bir takım yüksek değerler görmesi komik olmaktan öteye gidememektedir.

Anadolu halkının Osmanlı ile ilgili görüşünü aşağıdaki şiirde görüyorsunuz:

Şalvarı şaltak Osmanlı

Eteği kaltak Osmanlı

Ekende yok, biçende yok

Yiyende ortak Osmanlı

Osmanlı aslında bir sınıftır. Şiirde söylendiği gibi çalışmaz ama üretilen değerlere el koyar. Bu sınıf padişah, çevresindeki beyler ve düzey düzey bürokratlardan oluşur. Osmanlı toprak sistemi merkezi bir otoritenin düzenlemesi ile geniş köylü yığınlarının sömürüsüne dayalıdır. Bu sınıf aşar vergisi ile yüzyıllarca köylüyü sömürdü, savaşlarda kanlarını döktü.

Osmanlı tarihe gömülmüştür. Kimse onu geri getiremez. Yok, eğer eski Osmanlı İmparatorluğundan kopan devletlerle eşit koşullar altında iyi ilişkiler kurmak istiyorsak buna bir engel yok.

Tarihimizi iyi bilelim. Ancak geçmişi yeniden canlandırmaya çalışmak olmaz. Aynı nehirde iki kere yıkanılmaz denmiştir. Tarihten ders çıkarabiliriz. Ancak bu ders için önce nesnel olmak gerekir.


Önceki ve Sonraki Yazılar