Ekrem İmamoğlu’nu neden hedef seçtiler?

Türkiye ilginç bir ülke…
Aynı yanlışları yapıp, farklı sonuçlar çıkmasını bekliyoruz.
1990’lı yılların ikinci yarısında bugünün kudretli iktidar sahibi Tayyip Erdoğan okuduğu şiir nedeniyle belediye başkanlığından düşürülmedi mi?
“Camiler kışlamız, minareler süngümüz” sözleri yüzünden siyasi yasaklı hale getirilmedi mi?
28 Şubat sonrasında Refah ve Fazilet partilerinin kapatılması AK Parti’nin ve Erdoğan’ın önünü açmadı mı?

**

Bir yandan “İstanbul benim aşkımdır” diyen, öte yandan “Bu şehre ihanet ettik” şeklinde itirafta bulunan Tayyip Erdoğan, seçilmesine engel olamadığı Ekrem İmamoğlu’na karşı önce geniş bir abluka uyguladı.
Bazı yetkileri elinden alındı, Belediye Meclisi’nde köşeye sıkıştırıldı, iş yapamaz hale getirilmek istendi.
Başarısız olması için ellerinden geleni yaptılar.

**

Bütün bunlara karşın inanılmaz bir performans ortaya koydu İmamoğlu…
İftiralara, yalanlara karşı hizmetleriyle insanların gönlünde taht kurdu.
İmamoğlu henüz 150 günde 150 projesini açıklamadan 2022 Temmuz ayında 41 madde derleyip yazmıştım.
Bazı maddeleri bilginize sunayım tekrar:
1-AKP döneminde finansal kaynak sorunu nedeniyle durdurulan 8 metro hattı inşaatı kaynak bulunarak tekrar başlatıldı.
2 - İstanbul Otogar'ı İBB yönetimine geçti. Bursa’dan giden birinin yönettiği otogarın tuvaletleri ve atıl durumda olan, girilmeye korkulan alt katları baştan sona yenilendi. 15 dakikası ücretsiz olan otopark ücreti 1 saate kadar ücretsiz olarak değiştirildi.
3-“Yuvam İstanbul” kapsamında 150 kreş sözünün 32’si tamamlandı ve hizmete sunuldu
4- İstanbul'da suyu akmayan 78 tane tarihi çeşme tespit edildi. 23 tanesine içilebilir su bağlantısı yapıldı. Topkapı sarayının girişinde bulunan yaklaşık 30 yıldır suyu akmayan tarihi 3. Ahmet çeşmesi tekrardan kullanıma açıldı.
5- İstanbul'da 115 bin 3-6 yaş arası dezavantajlı ailelerin çocuklarına ayda 8 litre ücretsiz süt dağıtımı yapılıyor. Sütler Tarım Bakanlığı tarafından Güvenilir Gıda Ödülü verilen Tire Süt Kooperatifi tarafından üretiliyor.
6- Bu yıl, İstanbul Büyükşehir, 75 bin üniversite öğrencisine 4 bin 500 lira burs verdi. İlk kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öğrenci yurtları oldu. 5 bine yakın öğrenci şimdi iyi koşullarda İmamoğlu’nun açtığı yurtlarda kalıyor. Sayı her yıl giderek artacak.
7-İstanbul'da üretimine devam eden çiftçilere ücretsiz fide, gübre, tarım ilacı, damla sulama tesisi İBB tarafından dağıtıldı ve ürün alım garantisi verildi.
8- ''İstihdam Ofisleri'' kuruldu. Artık personel ihtiyacı olan işverenler, iş ihtiyacı olan personeller istihdam ofislerine başvurarak personel ve iş ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. İşveren ve çalışan arasında istihdam köprüsü kuruluyor.
9- İstanbullunun nefes alacağı ve keyifli vakit geçirebileceği Kemerburgaz Kent Ormanı ve Hacıosman Korusu açıldı.
10-Evlerde kullanılan suyun 1000 litresi ''İnsani su kullanım hakkı'' olarak ücretsiz verilmeye başlandı.
11 -Adalar'daki faytonlar kaldırıldı. İBB at sahiplerinden atları satın alarak Adalar üzerinde kurduğu tesiste düzenli olarak bakımını ve sağlık kontrollerini yapıyor. 
12 -Tuzla'da yeni su arıtma tesisi hizmete açıldı. 650 bin metreküplük tesis Türkiye'nin en büyük su artıma tesisi. Arıtılan ve zenginleştirilen sular tekrardan kullanılıyor.
13– İBB, dayanışma sağlamak amacıyla “Askıda Fatura”, “Aile Destek Paketi”, “Anne-Bebek Paketi” kampanyalarını hizmete sundu. AKP iktidarı salgın döneminde bile İstanbul Büyükşehir’in yardım paralarına el koydu.
14-İBB, Kurbağlıdere’yi, ıslah etti, mavi akmaya başladı.
15- Mimar Sinan’ın ustalık eseri, dünya su mimarisinin en özel yapılarından olan Mağlova Kemeri yenilendi. 
16 -Silivri Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi'ni ilk etabı açıldı. Altı ilçenin nüfusuna eş değer enerjiyi karşılayacak olan tesis, tamamı bitince dünyanın çöp gazından elektrik üreten en büyük tesisi olarak faaliyete geçecek ve 465 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak.
17 -Daha önce tuvalet kokusu, havasızlık, güvensizlik sebebiyle atıl durumda bulunan ve yıllardır ihmal edilen Eminönü Galata Köprüsü Alt Geçidi, İBB ve Unilever’in “Temizken Güzel” projesi kapsamında yenilendi
18-Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi hizmete açıldı.16 dönüm alana kurulan yerde 144 köpek, 201 kedi barınma alanı, 11 adet kedi sahiplendirme evi tedavi üniteleri ve Veteriner Komuta Merkezi bulunuyor.
19-İstanbul’da yeni bir Halk Ekmek açıldı. Günlük ekmek kapasitesi 900 binden 1 milyon 750'ye çıkarıldı.
20-İktidarın bütün ayak oyunlarına karşın kamuoyunun desteğiyle taksi sorunu kısmen çözüldü.
21-Şimdilik 4 ayrı yerde Kent Lokantası açarak, 29 liraya dört çeşit yemek vererek, özellikle öğrencilerin açlığının önüne geçmeye çalıştı.
22-İmamoğlu döneminde çok önemli 100 kitap yayınlandı. Recep Altepe sonrasında Bursa Büyükşehir yayıncılığı bıraktı.

SARAY NEYİN YOLLARINI DÖŞÜYOR?

Sosyal medyadaki troller ve onların siyasal uzantıları “Mahkeme 6’lı masanın adayı belirledi” gibi saçma sözler yazmışlar. Bunlar ve siyaseti iyi analiz edemeyen bazıları, henüz bir yılını doldurmamış, vicdanıyla hareket etmek isteyen muhafazakar yargıcı sürerek, yerine, AKP taraftarı olduğu ortaya çıkan birini atayarak yapılan yargı darbesinin amacını tam anlayamadılar.
Erdoğan karşısına rakip olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkmasının yollarını yapıyor.
Saray, bir taşta iki kuş vurdu. Bir yandan hem Kürtlerden hem de Karadenizlilerden oy alabilecek bir ismi saf dışı bıraktı.
Öte yandan İstanbul’un mallarına yeniden çökmenin yolu açıldı.
Efendim Ekrem İmamoğlu’nu parlattılar falan filan…
Biraz akıl lütfen, Millet İttifakı, cezası onaylanma olasılığı yüksek olan bir ismi aday gösterebilir mi? 
Yargı kılıcını elinde tutan Erdoğan, tam seçim üzeri İmamoğlu’nun cezasını onaylatarak, Millet İttifakı’nı adaysız bırakmaz mı?

**

Diğer bir güçlü isim Mansur Yavaş’a gelince…
HDP, Yavaş’ın olası adaylığına karşı kendi adayını çıkaracağını açıklamadı mı?
O durumda ilk turda Mansur Yavaş’ın seçilmesi imkansız…
Kaldı ki Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı kampanyasını yürütebilir mi, o da soru işareti!

Önceki ve Sonraki Yazılar