İran'dan İsrail'e sürpriz teklif! "Hiçbir yer güvenli değil" diyerek tehdit etmişlerdi

İran'dan İsrail'e sürpriz teklif! "Hiçbir yer güvenli değil" diyerek tehdit etmişlerdi

İran ve İsrail arasındaki krizde yeni bir gelişme yaşandı. İran, İsrail'e dikkat çeken bir teklifte bulundu.

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğuna yönelik düzenlediği hava saldırısından sonra bölgede yeni bir kriz patlak verdi.

ekran-goruntusu-2024-04-08-200057.png

İRAN, İSRAİL'E MİSİLLEME YAPACAK MI?

İran'ın karşı saldırısından çekinen İsrail, olası saldırılara karşı hazırlıklarını devam ederken İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, üst düzey yetkililerle yaptığı toplantının ardından gerçekleştirdiği açıklamada İsrail'in İran tarafından gerçekleştirilebilecek herhangi bir senaryoya karşılık vermek üzere hazırlıklarını tamamladığını söylemişti.

ekran-goruntusu-2024-04-08-200102.png

"İSRAİL ELÇİLİKLERİNİN HİÇBİRİ ARTIK GÜVENDE DEĞİL" 

Öte yandan İran cephesinden de çarpıcı açıklamalar geldi. İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in askeri danışmanı Yahya Rahim Safavi, Tahran'da yaptığı açıklamada "İsrail'in elçiliklerinin hiçbiri artık güvende değil ve bu korku nedeniyle şu ana kadar 28 büyükelçiliğini kapattılar" dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-08-200111.png

Hamaney'in üst düzey danışmanın "Hiçbir İsrail büyükelçiliği artık güvende değil" açıklamasının ardından İran'dan bir son dakika teklifi geldi.

ekran-goruntusu-2024-04-08-200118.png

GAZZE'DE ATEŞKES OLURSA, İRAN MİSİLLEME YAPMAYACAK

Jerusalem Post gazetesi, İran'ın Umman aracılığıyla ABD'ye ilettiği teklife yer verdi. "İran, eğer ABD Gazze'de ateşkesi güvenceye alırsa Şam saldırısına yanıt vermemeyi teklif etti" başlığıyla son dakika gelişmesini duyuran İsrailli gazeteye göre, teklifin zamanlaması da oldukça önemli.