İşte Gökhan Zan olayının perde arkası! Montaj mı gerçek mi?

İşte Gökhan Zan olayının perde arkası! Montaj mı gerçek mi?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) adaylıktan geri çektiği Gökhan Zan ile ilgili iddiaların doğru olup olmadığını ortaya çıkarmak için ses kaydını inceletti. Peki sonuç ne çıktı?

Politikyol'dan Altan Sancar'ın haberine göre Gökhan Zan olayının perde arkası aralandı. Sancar'ın aktardığına göre TİP Hatay adayı Gökhan Zan’ın adaylıktan çekilmesine yol açan olayların 10 gün önce başladığı öğrenildi. Konuya ilişkin suç duyurusunun ise 10 gün önce yapıldığı, dilekçede suç tarihinin 6 Şubat olarak belirtildiği ortaya çıktı.

3 MİLYON - 5 MİLYON İDDİASI

İddiaya göre Gökhan Zan’ın suç duyurusunda ‘Turgay K.’ diye bahsettiği Turgay Kocakaya isimli kişi kayıt altına aldığı telefon görüşme sırasında Zan’a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar önerdi. İddiaya göre Zan da göre 5 milyon dolar için pazarlık etti.

SPOR YORUMCULUĞU İDDİASI

İkinci bir kayıtta da Zan’ın seçim sonrasında ‘TRT ve başka kanallarda spor yorumculuğu yapmak’ istediğine dair konuşmaları yer aldı.

OLAYIN ÖNCESİ VAR

PolitikYol’un edindiği bilgilere göre, Zan’ın görüşmeleri adaylığının açıklanmasından öncesine uzanıyor.

Buna göre Zan aday olduktan sonra, AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’le Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait İskenderun’daki halk gazinosunda bir araya geldi.

Bu görüşmede Zan’la ‘kampanyasının finanse edilebileceği’ ve ‘seçim sonrasına dair neler yapılabileceği’ konuşuldu. Durumu öğrenen bir başka AKP ise görüşmelerden ‘rahatsızlık duydu’ ve kamuoyuna sızması için çaba içine girdi. Böylece Kocakaya’nın elinde bulundurduğu kayıtlar Hatay’da dolaşıma sokuldu.

TİP KAYITLARI KRİMİNAL OLARAK İNCELETTİ

Ayrıca TİP’in Zan’ın kayda alınan üç görüşmesi ellerine ulaştıktan sonra söz konusu kayıtları kriminal olarak yaklaşık bir hafta önce incelettiği de öğrenildi. İnceleme sonucunda görüşmelerin ‘montaj olmadığının anlaşılması üzerine Zan’ın adaylığının çekilmesine karar verildi.

"GÖKHAN ZAN GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMEDİ"

Buna göre Gökhan Zan’a ‘adaylıktan çekilmesi gerektiği aksi taktirde açıklama yayınlanacağı’ iletildi. Ancak Zan adaylıktan çekilmeyi kabul etmedi.

Bunun üzerine üç genel başkan yardımcısı Hatay’a giderek Zan’la görüşmek istedi, ancak Zan görüşmeyi kabul etmedi. Böylelikle TİP açıklama yayınlama kararı aldı ve eski milli futbolcunun adaylığının çekildiğini duyurdu. Zan da bunun üzerine adliyeye giderek dilekçesine dair bir ifade verdi.