Kadınlar için düşük primle emeklilik fırsatı!

Kadınlar için düşük primle emeklilik fırsatı!

Kadınlar için düşük primle emeklilik kapısı aralandı. Sigorta primleriyle desteklenen emeklilik sistemi, kadınların 53 yaşında emekli olmasına imkan sağlıyor.

SGK, emekli olmak isteyen kadınlara müjdeyi verdi. Sigorta primleriyle desteklenen emeklilik sistemi, kadınların 53 yaşında emekli olmasına olanak sağlıyor.

ekran-goruntusu-2023-07-19-220313.png

ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN KADINLAR 58 DEĞİL, 53 YAŞINDA EMEKLİ OLABİLECEK

SGK prim destekli emekliliğe dair hazırlanan yeni sistem hayata geçti. Buna bağlı olarak engelli çocuğu olan kadınlar artık 58 yaşında değil 53 yaşında emekli olabiliyor.

Engelli çocuğu olan kadınlar hem prim desteğinden hem de emeklilik yaşı indiriminden faydalanabilmektedir. Amaç, çalışmaya devam etmekte zorlanan kadınlara erken emeklilik şansı yaratmak.

117552.jpg

PRİM DESTEĞİ NASIL OLACAK?

Engelli çocuğu olan kadınlar emeklilikte yüzde 25 oranında prim desteği alıyor. Yani 6.000 maaş gününüz varsa bu 7.500 güne tamamlanacaktır. Prim desteği alan kadınlar 53 yaşında emekli olabiliyor. Bu onlara 4,5 yıl daha erken emekli olma fırsatı veriyor.

ERKEN EMEKLİLİK BAŞVURU KOŞULLARI NELER?

Başvurmak için engelli çocuğu olan kadınların:

  • SGK’lı olarak çalışıyor olması,
  • Engelli çocuğunun veya çocuklarının bakıma muhtaç olduğunun kanıtı

ekran-goruntusu-2023-07-19-220306.png

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Engelli çocuğu olan kadınlar e-devlet veya sosyal güvenlik kurumları aracılığıyla başvuruda bulunabiliyor. Bu düzenlemenin engelli çocuğu olan kadınların çalışmaya devam etmesini kolaylaştırıyor ve erken emeklilik fırsatları sunduğu belirtilmektedir.