Beşiktaş büyük yara aldı

İlk yarı maç öncesi düşüncemin aksine Erciyes takımı ofansif anlayışta görüldü. İbricic' i defansif görevde tutarak Cenk Ahmet ve İlhan ile gol aradı, üstelik hücum silahları Necati ve Edinho kulübede iken.. Beşiktaş 40. dakikaya kadar önceki maçların aksine çok yavaş oynadı, hızlı çıkamadı. Buna rağmen Olcay ve Gökhan' la iki pozisyon buldu.

Buna karşılık Erciyes, Ersan-Motta anlaşmazlığından direğe giden ters topla gole yaklaştı ve serbest vuruşlarda biraz etkili oldu. Bu tip sıkışan oyunları golleriyle çözen Olcay' ın 37'de baş dönmesinden çıkıp yerini Kerim'e bırakması Beşiktaş adına talihsizlik ve oyunun ilerleyen bölümleri için büyük handikap..

Beşiktaş'ı sıkıntılı bir 2. devre bekliyor, ancak ilerleyen dakikalarda oyun beraberlikle gittiği sürece Erciyes savunmaya daha çok ağırlık verecek kaçınılmaz olarak. Eğer Beşiktaş eski tempo ve hırsını yakalarsa maçı lehine çevirecek pozisyonları bulur.

Erciyes 54'de stoperi Boye ile serbest vuruştan bulduğu golle öne geçince ki burada Demba'nın Gana'lıyı marke etmesi gerekirdi. Beşiktaş durumun önemini kavradı ve canlandı. Ancak 66'da Gökhan 4. hakeme sözlü itirazını sürdürünce, Erciyes yedek kulübesinin umumi isteği üzerine kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı..

Eksik Beşiktaş adeta kamçılandı. 70 ve 85'de iki Kerim golüyle öne geçti ma 89'da Edinho'nun ve 90+2 de Cenk Ahmet'in gollerine engel olamayınca namağlup ünvanını yitirerek büyük yara aldı. Üstelik Fenerbahçe derbisi öncesinde önemli bir oyuncusunu kaybetti.


Önceki ve Sonraki Yazılar