​Transfer şikesi mi dediniz?

TÜRKİYE’NİN belkide seyredebileceği, gelmiş ve gelmesi de bundan sonra pek mümkün görünmeyecek yetenek Emenike, ‘transfer şikesi’ adı altında bu ülkeden, ‘üzerine muz atılarak’ kaçırıldı!..
Futbolunun baharında, Almanya menşeili Sezer Öztürk, ‘transfer şikesi’ adı altında polis sorgusuna, savcı sorgusuna maruz kaldı…
1 yıldır psikolojik baskıdan unuttuğu futbola bir daha geri döner mi, bilinmez!
‘Transfer şikesi’ iddiasıyla Fenerbahçe 1 yıldır ‘yargısız’ infazın pençesinden kurtulmaya çalışırken, dikkatlerden kaçan başka olaylar da oldu Türkiye’de oysa.
Yani aynı statüden…
Hemen sıralayalım…
Yiğit Gökoğlan… Galatasaray’a transfer olduğu sezon, Manisa-Galatasaray maçı öncesi kendisine transfer teklifi yapıldı…
Nordin Amrabat… Kayserispor-Galatasaray maçı öncesi yapılan transfer teklifiyle, kendi kulübüne ‘rest’ çekerek, A2 takımına gönderilmeyi bile göze aldı.
Necati Ateş… Antalyaspor-Galatasaray maçı öncesi kulübünden alacağı 500 bin Avro’yu bile göz ardı edip apar-topar İstanbul’a geldi.
Emanuel Culio… Orduspor-Galatasaray maçı öncesi, eski kulübüne karşı oynamak istemediğini belirterek, cezayı bile (!) göze almaktan çekinmedi!
Burak Yılmaz… Trabzonspor-Galatasaray maçı öncesi, ‘sakat’ olduğunu belirterek, İstinye Park’ta eski takım arkadaşı Selçuk İnan ve Galatasaraylı oyuncularla yemek yerken görüntülendi…
Yazdıklarımıza biz yorum yapmıyoruz.
Sadece soruyoruz.
Savcılarımızın ‘transfer şikesi’ tanımlaması sizce yukarıda verdiğimiz örneklerden hangisine, ya da hangilerine uymuyor, veya tam uyuyor!...
****
Bu bilgiler, bu haberler gazetelerde günlerce yer aldı.
Şimdiii;
Türk futbolunun steril ortamını (!) lekeleyecek birilerinin çıkması sanki kaçınılmaz oluyor.
Tüm bunlara bakarak, yarın bir kulüp ‘2011-12 sezonunu açıklayın’ derseee…
Yine bu yazılanlara bakıp, ‘kupa isteme’ sevdasına düşerseee…
Gazete kupürlerini ‘delil’ sayıldığını ülkemiz hukuk sisteminde; aklı hür, vicdanı hür her bireyin bu soruları sorması bir vatandaşlık görevi değil midir!..

Önceki ve Sonraki Yazılar