Polis panzerinin ezerek öldürdüğü 2 kardeşin ailesine Bakan'dan başsağlığı

Polis panzerinin ezerek öldürdüğü 2 kardeşin ailesine Bakan'dan başsağlığı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, panzer kazasında 2 çocuğunu kaybeden baba Mesut Yıldırım'ı ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.

Helikopterle Silopi'deki 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ı, AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Şırnak Valisi Ali İhsan Su'yu, Silopi Kaymakamı Savaş Konak karşıladı. Bakan Ağbal ve beraberindekiler, buradan 4 Mayıs'ta zırhlı polis aracının evlerine çarpması sonucu hayatını kaybeden Muhammet (7) ve kardeşi Furkan Yıldırım'ın (6) ailesini ziyaret etti. Bakan Akbal, baba Mesut Yıldırım ile bir süre sohbet ederek başsağlığı dileklerinde bulundu. Ailenin ikiz kız çocuklarıyla ilgilenen Bakan Ağbal, ailenin sıkıntılarının devlet tarafından giderileceğini söyledi.

Çıkışta aile ziyareti yaptığını ve başsağlığı dileklerinde bulunduklarını ifade eden Bakan Ağbal, ailenin son derece metanetli olduğunu belirterek, "Devlet olarak, hükümet olarak ailemizin yanındayız. Kendilerinin her türlü üzüntüsünü bizde bu anlamda paylaşıyoruz. Ne gerekiyorsa bu konuyla ilgili gerekenleri sonuna kadar vilayetimiz de bizler de yapıyoruz" dedi.

Bakan Ağbal, aracına binmeden önce kendisini kapıda bekleyen çocuklara da top hediye ettikten sonra AK Parti Silopi İlçe binasına geçti. Burada AKP'liler, Bakan Ağbal için uzun bir karşılama kuyruğu oluşturdu. Bakan Ağbal, herkesin tek tek elini sıktıktan sonra ilçe binasına geçti. AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, Bakan Ağbal'a yöresel kilim hediye etti.

Bakan Ağbal ve beraberindekiler, daha sonra parti binası bahçesinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Burada AK Partililer'e hitaben bir konuşmaya yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da gönülleri yapmaya geldiklerini belirterek, "Gönülleri yapmaya geldik. Gönülleri yıkmaya gelenlere siz gerekli cevabı verdiniz. Gönül köprülerini yıkmak isteyenlere gereken cevabı verdiniz. Terör örgütlerine gereken cevabı verdiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şırnak'ta düzenlenecek iftar programına katılmak üzere Bakan Ağbal ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.