Sıcak su torbası regl ağrısına iyi gelir mi? Adetliyken bunları sakın yapmayın

Sıcak su torbası regl ağrısına iyi gelir mi? Adetliyken bunları sakın yapmayın

Kadınların en çok merak ettiği konulardan biri de regl döneminde sıcak su torbası konulup konulmayacağıdır. Peki adetliyken yapılmaması gerekenler nelerdir?

Her kadın düzenli olarak regl dönemi yaşar. Hayatın doğal bir parçası olan regl, ağrıları da beraberinde getirebilir. Öyle ki regl ağrıları bazen çekilmez bir hal alır.

adet-sancisina-dogal-cozumler.jpg

Regl sancısı çeken kadınlar ise çareyi sıcak su torbalarında arayabilir. Peki, regl döneminde sıcak su torbası konulur mu? Adetliyken yapılmaması gerekenler nelerdir? İşte yanıtı...

REGL DÖNEMİNDE YAPILMAMASI GEREKENLER

Yanlış bilinen bir diğer durum ise sıcak su torbasını yumurtalıklarına koyan kadınlar. Ağrı çeken kadınlar yumurtalıklar dışında her yerine koyabilir. Genellikle tercih edilen ayak altı, iki bacak arası veya bel olur.

Bazı egzersizler bulunuyor. Spor yerine regl yogaları yapmak her zaman iyi gelir. Örneğin bacakları kelebek yapıp sallamak, squat hareketi gibi hareketler yumurtalıkları harekete geçirir. Zorlayıcı hareketlerden kaçınmalısınız. Evin içinde yavaş yavaş yürümekte her zaman ağrıyı dindirir.

Regl döneminde ilaç kullanmak zararlı değildir. Uzman Kadın Doğum uzmanları kişinin eğer aşırı sancı çektiği durumlarda ağrı kesici içmelerinde bir sıkıntı olmayacağını savunuyor.

adet-sancisi-37.jpg

Regl dönemindeyken özellikle şeker ihtiyacı daha da artmaktadır. Bu süreçte her kadın mutlaka çikolata gibi tatlılar tüketir. Aşırı şeker kullanımı olmadığı takdirde çikolata tüketmek ağrıları hafifletebilir.

Regl döneminde hormon değişikliği yaşandığından kaynaklı pek çok kadın bu dönemde stresli, gergin, sinirli, hatta aşırı duygusal olabiliyor. Bu yüzden bu süreçte sizi üzen durumlardan uzak durmalısınız. Ani ruh değişimi yaratacak dizi, film gibi aktiviteleri sizi olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden bu günlerde biraz daha sakin kalmalı ve kendinizi yormamalısınız.

Sadece regl döneminde değil her kadın ayaklarını sıcak tutmalıdır. Çünkü yumurtalıklara direkt etki eder. Buda adet döneminizi zorlaştırır. Bu yüzden her ay sancısız bir regl dönemi yaşamak istiyorsanız öncelikle kendinizi sıcak tutmalısınız.